Afbeelding

Wethouder Boere schrikt van overdracht Steinse Dijk

Algemeen 1.036 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Meestal ben je blij met een cadeau, maar de overdracht van de Steinse Dijk van het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden aan de gemeente Krimpenerwaard zorgt juist voor veel ergernis bij wethouder Ria Boere.

"Als dit doorgaat, gaat het regulier en tussentijds onderhoud ons heel veel geld kosten", waarschuwde zij de leden van de commissie.

Boere is zich naar eigen zeggen 'rot geschrokken' van het voornemen van het waterschap en zal de kwestie aankaarten bij Provinciale Staten. "Het komt zomaar op mijn bordje terecht. Ik ben nergens in gekend. Dit is niet de manier waarop wij bestuurlijk met elkaar omgaan. Er had op z'n minst vooroverleg met mij moeten worden gevoerd. Er is nu niets geregeld."

Afwaardering
Volgens de wethouder vormt de plotselinge afwaardering van de Steinse Dijk als waterstaatkundig lichaam de kern van het probleem. Het waterschap ziet in het kader van de toekomstige bescherming tegen hoog water geen functie meer weggelegd voor deze meanderende dijk.

"Wij zijn als gemeente al verantwoordelijk voor de asfaltlaag op de weg. Daar hebben we al genoeg mee te stellen. De dijk eronder behoort sinds mensenheugenis tot het hoogheemraadschap. Na de overdracht zijn wij opeens eigenaar van weg én dijk. Ik hoef niemand te vertellen hoeveel geld het kost om deze slechte dijk, die voortdurend scheurt en wankelt onder de verkeersdruk, te onderhouden. Als we dan ook nog de grond erbij krijgen, worden we opgezadeld met een onveilige, peperdure weg op vier meter hoogte."

Boere heeft inmiddels het waterschap verzocht om een nader onderzoek naar de huidige conditie van de dijk en wil inspreken op de vergadering van Provinciale Staten. "Ik hoop dat het me lukt om de betrokkenen op andere gedachten te brengen, maar ik kan u geen garantie geven", zei ze tot de commissie.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden