• De initiatiefnemers: Ruud en Tonnie Borst.
• De initiatiefnemers: Ruud en Tonnie Borst.

Mini-truckrun door de Lopikerwaard (en Schoonhoven)

Algemeen 1.513 keer gelezen

LOPIK • Ruim dertig vrachtwagens die zaterdagmiddag 6 oktober een route rijden door de Lopikerwaard, met een kort uitstapje naar Schoonhoven en Vlist. Dat roept herinneringen op aan de Truckrun van Stichting De Waardse Truckers. Zes jaar na de laatste Truckrun is er nu dus opnieuw één in aantocht.

Het zijn de broers Ruud en Tonnie Borst van Ruud Borst Transport BV in Lopik, die de initiatiefnemers zijn van deze Truckrun. Eerstgenoemde deed in het verleden vrijwilligerswerk als chauffeur. Wekelijks bracht hij een aantal mensen die begeleid wonen naar repetitieavonden van de Jostiband in Zwammerdam. Daarnaast deed hij een aantal keren als vrijwillig chauffeur mee met de Truckrun door de Lopiker- en Krimpenerwaard. Ook broer Tonnie heeft een keer meegereden.

In juni van dit jaar begon het bij de broers weer te kriebelen om met een Truckrun mee te doen. Uiteindelijk vatten ze het plan op om er zelf één te organiseren. Al snel waren er genoeg chauffeurs beschikbaar om mee te doen.

Om het beheersbaar te houden en niet te struikelen in het woud van benodigde vergunningen en verplichtingen, zoals bij Stichting De Waardse Truckers het geval was, bestaat deze Truckrun uit maximaal 35 voertuigen. Ofwel, een 'mini-Truckrun', zoals de broers het zelf noemen. Bijrijders waren ook snel geregeld. Want dat is waar ze het voor doen: de gehandicapte medemens met dit evenement een geweldige middag bezorgen.

Zaterdagmiddag 6 oktober verzamelen de vrachtwagens zich vanaf 12.00 uur op het Koning Willem-Alexanderplein in Lopik, waar vandaan ze om 14.00 uur wegrijden. Rond 14.30 uur wordt de doorkomst door Schoonhoven verwacht. De organisatie roept iedereen op om de bijrijders toe te zwaaien. Na afloop is er een optreden van het Weteringkoor.

Komende zaterdag zijn Ruud en Tonnie Borst tussen 12.00 en 14.00 uur te gast bij RTV Krimpenerwaard om hun verhaal te doen.

(bron: RTV Krimpenerwaard)

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden