• VoorleesExpert Joke met Amalia en Anisa.
• VoorleesExpert Joke met Amalia en Anisa.

Nieuwe VoorleesExperts gezocht

Algemeen 244 keer gelezen

LOPIK • Een plechtig, maar vooral feestelijk momentje thuis bij Amalia en Anisa. Voorlezer Joke mag het diploma van de VoorleesExperts overhandigen aan de twee blije meisjes. Ook Joke en de moeder zijn er blij mee, voornamelijk vanwege de vorderingen die beide meiden gemaakt hebben.

"Zowel Amalia als Anisa is beter gaan lezen en het leestempo is omhoog gegaan", vertelt coördinator Ingrid Nellestijn. "Daarnaast zijn ze opener geworden naar Joke toe. Hierdoor is de acceptatie groter geworden om de tips van haar als VoorleesExpert aan te nemen en er vervolgens mee aan de slag te gaan."

Bibliotheek
De VoorleesExperts is een initiatief van de Bibliotheek in Lopik. Doel van dit project is om taalontwikkeling te stimuleren van kinderen, zowel van Nederlandse als buitenlandse afkomst.

Nellestijn: "Wekelijks, op een vaste dag en op een vast tijdstip, komt een vrijwilliger bij een gezin thuis, of bijvoorbeeld in de bibliotheek, die zowel de kinderen als de ouders laat kennismaken met voorlezen. De kinderen en hun ouders worden gestimuleerd om gebruik te maken van de bibliotheek."

Wachtlijst
Er zijn op dit moment meer dan tien VoorleesExperts actief in de gemeente Lopik. Toch zijn er nog veel kinderen die op de wachtlijst staan en hulp nodig hebben, aldus Nellestijn: "Wie het ook leuk lijkt om aan kinderen voor te lezen kan vrijblijvend contact opnemen: ingridnellestijn@hotmail.com."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden