• Het team van Brasserie De Markt in Krimpen aan de Lek.
• Het team van Brasserie De Markt in Krimpen aan de Lek. Foto: Floris Bakker

'Deze plek heeft zoveel potentie'

Algemeen 3.215 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Krimpen aan de Lek is een nieuwe horeca hotspot rijker: Brasserie De Markt. Je kunt er terecht voor een kop koffie, maar ook voor ontbijt, lunch of diner.

De Markt is gevestigd op de benedenverdieping van het Cultuurhuis, een bijzonder gebouw in het hart van het dorp waar van alles gebeurt. "Er is hier altijd reuring", merkt Boudewijn Lefebvre, die samen met Lucas Hoefakker eigenaar is van Brasserie De Markt. "Dat maakt het zo leuk om hier te werken. We zitten er nog maar een maand, maar zien nu al volop kansen om van deze zaak een succes te maken. Deze plek heeft zoveel potentie!"

Stadion Feyenoord
Hoefakker en Lefebvre kunnen het weten. Ze zitten allebei al meer dan dertig jaar 'in het vak' en beschikken dus over een schat aan horeca-ervaring. Vijftien jaar geleden werkten ze voor het eerst samen in het 'De Beren'-concern in Rotterdam. Na een paar jaar stapte Hoefakker over naar Stadion Feyenoord waar hij acht jaar actief was als chef-kok. Lefebvre begon ondertussen zijn eigen zaak: eetcafé Schenkel in Capelle aan den IJssel. Hoefakker sloot zich hier later bij aan.

De samenwerking beviel zo goed dat ze hun werkzaamheden uitbreiden met het restaurant van Golf & Country Club Capelle. Ze besloten te stoppen met eetcafé Schenkel. Inmiddels zijn zij alweer negen jaar actief op de Capelse golfbaan, "maar we zochten toch wel weer een leuke nieuwe uitdaging", aldus Hoefakker. "Toen dit op ons pad kwam waren we allebei direct enthousiast. En nu we bezig zijn is dat enthousiasme alleen maar gegroeid. We kunnen hier echt iets moois van maken."

Terras
In de eerste maand is er al het nodige veranderd. Zo is de keuken verbouwd, kreeg de entree een flinke upgrade en komt er aan de voorkant een mooi terras. De vergunning is al binnen en Lefebvre denkt dat veel bezoekers er gebruik van gaan maken. "Op zonnige dagen is het natuurlijk heerlijk om buiten te genieten van een hapje en een drankje. En het mooie is dat de tafeltjes zo staan opgesteld dat je de hele dag in het zonnetje zit."

Mara van der Horst zal er als bedrijfsleidster voor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. Naast inwoners van de Krimpenerwaard hoopt zij dat ook veel toeristen hun weg naar Brasserie De Markt zullen vinden. Zo is het etablissement aangesloten bij Happen & Trappen, een culinaire fietstocht door de Krimpenerwaard. "En Kinderdijk ligt hier natuurlijk om de hoek. Daar hopen we van te profiteren."

Misschien wel de grootste verandering is het restaurant, "want dat was er op deze plek nog niet", verduidelijkt Hoefakker. "Alle maaltijden worden in onze keuken op de dag zelf bereid met verse producten. Dit alles tegen een eerlijke prijs." Maar ook voor een snelle lunch is Brasserie De Markt een prima adres. "Uiteraard ben je hier ook welkom voor een kop koffie met iets lekkers erbij", vult Van der Horst nog aan. "We hebben een kinderhoekje waar de kleintjes zich prima kunnen vermaken."

Dagbesteding
Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard blijft actief binnen het Cultuurhuis en het restaurant. Wel gaat er voor de deelnemers het een en ander veranderen. Lefebvre: "De nadruk van hun werk komt meer te liggen op andere activiteiten binnen het Cultuurhuis."

Over de ontvangst in het dorp raken de drie niet uitgesproken. "Het voelt als een warm bad", lacht Lefebvre. "Inwoners zijn blij dat er een restaurant is waar tegen een betaalbare prijs goed kunnen eten." Hoefakker moest wel even wennen. "Ik kom uit de grote stad en ben het niet gewend dat mensen je op straat begroeten. Dat vind ik heel positief."

Reserveren kan via: reserveren@brasserie-demarkt.nl.

www.brasserie-demarkt.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden