• Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel.
• Den Dikken Boom in Ouderkerk aan den IJssel. Foto: PR

Den Dikken Boom 'heerlijkste vakantiehuis' van Nederland

Algemeen 1.300 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Taart bij de koffie was er deze week voor de ouderen die dagbesteding krijgen aangeboden bij Boerderij Den Dikken Boom. Dit omdat de voorziening langs de Ouderkerkse IJsseldijk door de website heerlijkehuisjes.nl is uitgeroepen tot 'heerlijkste vakantiehuis' van Nederland.

"Een leuke opsteker", noemt Pieta Vonk Noordegraaf het. "Zo'n prijs is toch een stukje waardering voor het werk dat we hier leveren." Haar dochters Brenda en Anne namen de prijs donderdag in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst op het hoofdkantoor van Heerlijke Huisjes in Steenwijk (Overijssel).

Naast een beoordeling van gasten - die gaven Den Dikken Boom een 9,3 - was er ook een rapport van een vakjury die was komen kijken. Wat de jury vooral waardeert is dat het vakantiehuis letterlijk voor iedereen toegankelijk is. Zo is de begane grond volledig aangepast voor mindervaliden en zijn er een aantal hulpmiddelen in huis. En dat trekt gasten. Pieta: "Door mond-tot-mond reclame hebben we hier zelfs al mensen uit België mogen ontvangen. Die waren laaiend enthousiast, want in hun eigen land heb je dit soort voorzieningen helemaal niet."

Inrichting
Ander pluspunt voor de jury is dat er in de vakantieaccommodatie op doordeweekse dagen dagbesteding aan ouderen wordt aangeboden. Daarnaast viel het de jury op dat bij de inrichting met natuurlijke materialen is gewerkt en er veel kunst en design is toegepast. Hierdoor is het vakantiehuis luxe en sfeervol.

Naast de zorggroepen hebben ook vele families en vrindengroepen hun weg naar Den Dikken Boom gevonden. "Het gebouw ligt natuurlijk op een fantastisch plekje", zegt Pieta. "Vanuit het vakantiehuis met eigen terras heb je een weids uitzicht over de polder met de Lakervelder koeien van de boerderij. Ook is er voor de gasten een wandelpad door de polder, een picknickplek, een voetbalveld, moestuin en boot beschikbaar."

De familie Vonk Noordegraaf liet de zorg- en recreatieaccommodatie vijf jaar geleden achterop het erf bouwen. Het gebouw bestaat uit twee identieke vakantiewoningen voor elk acht personen met daarnaast een grote woonkeuken.

Den Dikken Boom was niet de enige Krimpenerwaardse onderneming die in de prijzen viel. Gastenboerderij De Appelgaard in Gouderak werd tweede in de categorie groepsaccommodaties.

www.dendikkenboom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden