Afbeelding

'Het Gebouw' Ammerstol viert 90-jarig jubileum

Algemeen 1.499 keer gelezen

AMMERSTOL • Het Gebouw in Ammerstol staat vanaf komend weekend feestelijk stil bij het 90-jarig jubileum.

"Dit verenigingsgebouw kent een rijke geschiedenis, maar is tegelijkertijd klaar voor de toekomst", stelt voorzitter Jan Brand.

Voor de totstandkoming van het zalencentrum moest destijds ieder dubbeltje worden omgedraaid. "Na twee gestrande pogingen om een eigen verenigingsgebouw op te richten, werd in 1921 het fundament voor het welslagen gelegd. Via een 'spaarkas van vrijwillige bijdrage', een grote verloting en een obligatielening werden de eerste revenuen verkregen. Na de aankoop van de grond aan Lekdijk werd op 24 september 1927 Het Gebouw officieel geopend."

Het Gebouw was door de jaren heen het kloppend hart van Ammerstol. Maar nadat de klad erin gekomen was, gaat het de laatste jaren weer beter, stelt de voorzitter: "Mede door het Cultureel Café is Het Gebouw weer op de kaart komen te staan. Iedere winter beleven om de week tachtig tot honderd bezoekers een gezellige zondag. Daarnaast weet men ook voor bruiloften, verjaardagsfeesten en etentjes de locatie goed te vinden. Niet alleen uit Ammerstol, maar zeker ook uit andere kernen."

Met een jubileumprogramma zet het bestuur het 90-jarig jubileum luister bij. De aftrap is aankomende zaterdag als op uitnodiging van de biljartclubs DES en de Musketier Rob IJsselstijn en Eric van Hoorn een demonstratie driebanden en kunststoten verzorgen. Aanvang 15.00 uur, entree gratis.

Zaterdag 10 juni is er vanaf 15.00 uur een uitgebreid feestprogramma met o.a. diverse optredens binnen en buiten Het Gebouw, een kindervrijmarkt en demonstraties, gevolgd door een korte toneelvoorstelling van Contrast in de grote zaal en een feestavond.

Zaterdag 17 juni organiseert het Cultureel Café vanaf 20.00 uur optredens van bluesband The Guests en Undercover (Rolling Stones Coverband). Entree: 5 euro.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden