Afbeelding

Vrouw uit Utrecht aangehouden in zaak woningoverval Lopikerkapel

112 195 keer gelezen

LOPIKERKAPEL • De recherche heeft, naar vandaag bekend is geworden, vorige week woensdag een 26-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval aan het Kapelsepad in Lopikerkapel.

Op 13 september 2015 werden de drie bewoners, een echtpaar en hun zoon van 13 jaar, in hun woning overvallen door drie gewapende mannen. De mannelijke bewoner kreeg een pistool tegen zijn hoofd en werd geslagen en geschopt. De daders wilden de kluis, maar die hadden de bewoners niet. Vervolgens gingen ze er met sieraden en een portemonnee vandoor.

Tips
Direct startte de recherche een groot onderzoek. In het regionale opsporingsprogramma bureau Hengeveld en Opsporing Verzocht werd meerdere keren aandacht besteed aan deze zaak. Dit leverde nieuwe informatie en goede tips op.

In de dagen voorafgaand aan de overval zou er mogelijk een vrouw in de omgeving van het chalet geweest zijn om bij de woning te kijken en informatie te verzamelen.

Mede dankzij de binnengekomen tips van kijkers van de opsporingsprogramma's kon de recherche de 26-jarige Utrechtse aanhouden. Zij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de woningoverval. Vrijdag 29 juli werd zij voorgeleid bij de rechter-commissaris en werd vrijgelaten. Zij blijft wel verdachte. De recherche zet het onderzoek onverminderd voort.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden