Afbeelding

Mislukte plofkraak bij Albert Heijn Schoonhoven

112 602 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Een poging van inbrekers om de inhoud van de pinautomaat bij Albert Heijn aan de Cellebroederstraat in Schoonhoven te bemachtigen, is mislukt. De daders gingen er in de nacht van dinsdag op woensdag zonder geldcassettes vandoor.

Rond het middernachtelijk uur drongen drie personen het pand aan de Cellebroedersstraat binnen door met een koevoet een zijdeur te forceren. Een getuige zag de mannen in donkere kleding met bivakmutsen in de winkel staan, terwijl er buiten een auto stond met openstaande achterklep. De mannen hadden een gasfles en een snoer in hun hand en stapten in een Volkswagen Golf waarna ze met gedoofde lichten in de richting van Lopik reden.

Naderhand bleek dat de mannen het hadden gemunt op de kluis van de ING pinautomaat. Deze had schade opgelopen, maar het was de mannen niet gelukt de kluis open te krijgen. De politie voerde een grote zoekactie uit naar de daders, waarbij een politiehelikopter werd ingezet. Vooralsnog is er niemand aangehouden. De politie is nog op zoek naar getuigen. Zo zouden twee fietsers de auto hebben gezien op de rotonde nabij de Albert Heijn.

Doelen
Volgens filiaalmanager Neven is de schade te overzien. De inbrekers gebruikten gasbranders bij de plofkraak, maar een explosie bleef gelukkig uit. Volgens Neven zou de winkel in dat geval ook flink zijn getroffen. "Ik ben blij dat niemand er iets van gemerkt heeft. Het lijkt alsof er niets gebeurd is. Dat geldt voor personeel, klanten en bewoners van het appartementengebouw boven de winkel. Het geeft wel te denken dat supermarkten nu ook tot de doelen van criminelen behoren. Het moeten professionals zijn geweest."

Het is Nevens eerste week als bedrijfsleider in de Albert Heijn vestiging in Schoonhoven. Hij is Becking opgevolgd. "Ik kan me een leuker begin voorstellen, maar je kan een kraak of een poging daartoe niet voorkomen." Overigens zouden de dieven weinig lol hebben beleefd aan de buit. "Bij opening van de geldlades worden bankbiljetten met inkt besprenkeld en zijn daardoor onbruikbaar", aldus een aanwezige medewerker van het ingehuurde geldtransportbedrijf. "Eigenlijk was hun poging onzinnig."

Wie meer weet of iets heeft gezien, kan contact opnemen met de recherche via 0900-8844.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden