• Reinier Overbeek 'vliegt' naar record. (foto: Lianne van der Wijk)
• Reinier Overbeek 'vliegt' naar record. (foto: Lianne van der Wijk)

Reinier Overbeek maakt indruk in Zegveld; Thomas van Midden derde

112 427 keer gelezen

ZEGVELD • Reinier Overbeek maakte zaterdag dankbaar gebruik van de stevige rugwind in Zegveld. De jonge Benschopper zette een indrukwekkende afstand van 18.46 meter neer.

Hiermee verpulverde hij zijn persoonlijk record en liet hij Gerwin Kastelein (16.12 m.) en Jelle Timmermans (15.94 m.) achter zich.

De senioren topklasse was wat minder druk bezet. In de voorronden werd er al redelijk scherp gesprongen: er konden twee hoge 19-meters en een lage 20-meter worden genoteerd voor respectievelijk Thomas van Midden (Vlist), Erwin Timmerarends (Montfoort) en Jaco de Groot (Woerden).

In de finale werden de stokken nog maar eens op risicoafstanden gezet. Helaas werd er voor de springers ditmaal gegokt en verloren. Er waren dan ook geen verbeteringen in de finale te zien, wat resulteerde in een derde plaats voor Thomas van Midden met 19,42 meter, een tweede plaats voor Erwin Timmerarends met 19,65 meter en de eerste podiumplek voor Jaco de Groot met 20,13 meter.

Junioren
De Junioren sprongen maar liefst vijf pr's. Daar waar Ricardo Faaij (Haastrecht) de laatste weken rond de 19 meter wist te springen, kon hij deze avond niet tippen aan Ronald van Bemmel (Utrecht) en Paul van Meijeren (Zegveld). Van Bemmel verbrak zijn stokoude persoonlijke record, dat nog uit zijn jongenstijd stamde. Paul van Meijeren had recent nog een persoonlijk record gesprongen en wist die ditmaal weer te verbeteren op zijn thuisschans.

Ricardo Faaij werd zo derde met een afstand van 17,30 meter. Ronald van Bemmel eindigde als tweede met 17,51 meter en Paul van Meijeren soleerde naar een ruime overwinning met een sprong van 18,84 meter.

Dames
Bij afwezigheid van Dymphie van Rooijen waren er voor iedereen kansen op de BoerBert bokaal. Eén springster stak echter met kop en schouders boven iedereen uit: Wendy Helmes (IJsselstein). Keurig, geconcentreerd, energiek en krachtig als altijd vloog ze omhoog en verpulverde haar eigen kampioenschapsrecord met een afstand van 15,91 meter. Tweede werd Demi Groothedde (Jaarsveld) met 14,75 meter; Liesbeth de With (Woerden) maakte het podium vol door derde te worden met 14,61 meter.

Arie van der Knaap

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 6 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 8 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden