Afbeelding

Volop derby's in derde klasse zondag

Sport 122 keer gelezen

REGIO • Ammerstol, Cabauw, Gouderak, Haastrecht en Stolwijk zijn in het nieuwe seizoen bij elkaar ingedeeld in de derde klasse C West 2. Het Goudse ONA, Bodegraven en ESTO (Bodegraven) zijn de andere regioclubs.

HOVDJSR en NOCKralingen vormen de Rotterdamse inbreng. MSV'19 (Montfoort), PVC (Utrecht), PVCV (Vleuten) en Vreeswijk (Nieuwegein) zijn komende tegenstanders afkomstig uit West 1.

Gehoopt
Ammerstol-trainer Rob Kool: is tevreden: "Ik had hier al op gehoopt. Twintig jaar geleden speelde ik zelf met Ammerstol tegen deze clubs in de vierde en vijfde klasse. Ik ben benieuwd naar de speelsterkte van de teams uit de Utrechtse regio. Deze voor ons 'vreemde' clubs maken de competitie interessant."

Cabauw-doelman Rudy Beukes debuteert net als zijn teamgenoten in de derde klasse. "Het is meer dan tien jaar geleden, dat Cabauw in de derde en zelfs kortstondig in de tweede klasse speelde. Voor ons is het dus een grote uitdaging. We spelen acht derby's tegen streekgenoten. Ook gaaf dat we de Utrechtse kant opgaan. Dat is leuker dan spelen in de Leidse regio."

Veel publiek
Ook Gouderak-clubman Jan Lingen verwacht mooie duels. "Het voordeel van die streekderby's is dat je lekker veel publiek langs de lijn kunt verwachten. De clubs uit West 1 zeggen mij niets, maar ik denk dat Gouderak het sowieso zwaar gaat krijgen. De twee Rotterdamse clubs kennen we."

Haastrechtenaar Jan Willem Koorevaar, bestuurslid technische zaken, vindt de indeling met clubs uit West1 verrassend. "Tegen MSV'19 oefenen we soms. De andere clubs zijn een open boek. Het is een echte streekafdeling: goed voor de baromzet."

Stolwijk-trainer Chris van der Weide is tevreden over de nieuwe indeling. "MSV'19 uit Montfoort is een sterke tegenstander en de andere drie clubs uit West 1 zijn gepromoveerd. Ik ben er van overtuigd, dat we in een sterke poule zitten. De twee Rotterdamse club hebben zich flink versterkt."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden