• De drie bewoners achter 'Glasvezel op de Lageweg'.
• De drie bewoners achter 'Glasvezel op de Lageweg'.

Lageweg krijgt breedband internet

Algemeen 770 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Bewoners van de Lageweg, IJssellaan en IJsseldijk Noord kunnen sinds donderdag kiezen of ze breedband internet willen en van welk bedrijf.

Tijdens een voorlichtingsavond op de Koningin Julianaschool werden de voorstellen van KPN en de Rodin group gepresenteerd. Via een website kunnen de bewoners nu tot 15 juli stemmen. De winnende partij krijgt hierna het verzoek om te beginnen met de aanleg van breedbandverbindingen.

De aanleg is het resultaat van zes maanden actie voeren door drie bewoners van het buurtschap. Jan Theunis van Herk, Marcel Schoolenberg en Marcel Kouwenberg van 'Glasvezel op de Lageweg' ontdekten dat veel mensen in de buurt een slechte internetverbinding hebben. Muziek downloaden, huiswerk maken op de computer of werken met de digiborden op school: het blijkt in de praktijk allemaal erg lastig. Niet goed, vindt Schoolenberg "want internet speelt tegenwoordig een dusdanig grote rol in het dagelijks leven dat het een basisvoorziening zou moeten zijn."

Draadloze oplossing
Na een inventarisatie van de situatie en het verkennen van de mogelijke oplossingen in gesprekken met bedrijven en de gemeente liggen er nu twee concrete voorstellen. "Dat zijn dus KPN met een upgrade van de telefoonlijn en de Rodin group met een draadloze oplossing" , aldus Jan Theunis van Herk. "Grootste onderscheid is dat KPN in 2018 kan leveren en de Rodin group binnen één maand."

Iedereen is vrij om te kiezen voor KPN of de Rodin Group. Persoonlijke redenen en situatie zijn daarbij volgens Schoolenberg vaak leidend. "Iemand die nu 3Mbits heeft zal minder snel willen overstappen dan iemand die het met 0.3Mbits moet doen. Maar mensen die geïnteresseerd zijn in video on demand, interactieve TV en video bellen en nu al 3Mbits hebben, willen wel overstappen."

"En sommige mensen willen meer waar voor hun geld of zelfs besparen met een overstap", voegt Van Herk daar nog aan toe. In 2016 of in 2018 dus breedband op de Lageweg, IJssellaan en IJsseldijk Noord.

www.glasvezelopdelageweg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden