• Stolwijk viert feest na de 'veegpartij' tegen HMC. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Stolwijk viert feest na de 'veegpartij' tegen HMC. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Stolwijk handhaaft zich met gemak

Sportt 476 keer gelezen

STOLWIJK • Stolwijk won zondag in Zevenhuizen de beslissingswedstrijd tegen het Haagse HMC met 10-1 (!) De dorpsclub mag zich dus ook komend seizoen derdeklasser noemen. Rik van Eijk was verantwoordelijk voor de halve doelpuntenproductie van zijn ploeg.

De hoofdmacht van Stolwijk, dat een mager seizoen achter de rug had, had op het kunstgrasveld van Groeneweg geen kind aan het Haagse HMC. Twee snelle goals van Rik van Eijk gaven de supporters van Stolwijk moed.

Dat gold ook voor Koos Burger, die de afwezige trainer Bert Potuyt op de bank verving. Het trainen op afronden met in zijn visie de juiste spelers op de juiste plaats wierp zijn vruchten af. "De middenvelders geven via de flanken de bal door en mijn lange mensen, onder wie Rik van Eijk, ronden af. Simpel toch," aldus Burger, die in Joost van Niekerk een belangrijke pion in de aanval had.

Marge
"Bij de 2-1, een Haagse treffer uit een gemakkelijk gegeven strafschop, dacht ik 'verdorie', daar gaan we weer," vertelde Van Niekerk na afloop. "Gelukkig kreeg ik vlak voor rust vrij baan en kon ik de marge weer op twee brengen."

Dat hij vlak na de pauze de bal uit een hoekschop in een keer achter de Haagse doelman schoot, was ook mooi meegenomen. "Daarna liep HMC het lopen", beaamde Van Niekerk.

Rik van Eijk (3x), Nick Stoppelenburg (2x) en Christian Schouten voerden de score op tot in de dubbele cijfers. Supporter Henk Verdoold kon eindelijk weer eens tot tien tellen. Achter het doel van HMC stond de oud-schoolmeester in zijn eentje als een dolblije pupil te juichen om elke Stolks doelpunt.

Op scherp
"Koos Burger heeft ons echt op scherp gezet," zegt Van Eijk, die nooit eerder vijf doelpunten in een wedstrijd maakte. "Deze zege verdienen wij. De sfeer in de groep is ondanks alle tegenslag goed gebleven. We hadden voornamelijk een probleem met scoren. Dat is hopelijk nu voorbij. Van deze groep stopt alleen Frank Hoogendoorn. We zien uit naar de streekderby's tegen Ammerstol, Cabauw, Gouderak en Haastrecht."

De nieuwe trainer Chris van der Weide, die Gouderak via de nacompetitie naar de derde klasse loodste, zag een start in de vierde klasse niet zitten. "Ik speel liever tegen clubs uit de buurt, dan tegen verenigingen uit Rotterdam. Dat scenario is ons gelukkig bespaard gebleven."

Wim Kroone

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

(foto: wijntjesfotografie.nl)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden