• De damesselectie van vv Schoonhoven afgelopen seizoen.
• De damesselectie van vv Schoonhoven afgelopen seizoen.

Damesselectie vv Schoonhoven zoekt versterking

Sportt 501 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Hoewel de damesselectie van voetbalvereniging Schoonhoven zo'n twintig speelsters telt, kunnen coach John de Lange en trainer Rob Lafeber nog wel wat versterking gebruiken.

"Op papier is het een fors aantal, maar in de praktijk kwam het regelmatig voor dat ik met precies elf speelsters op stap moest. Dat kan niet. Door blessures en werkzaamheden in het weekeinde waren er tijdens het seizoen vaak afzeggingen. Je hebt daar weinig vat op", zegt De Lange.

De coach doet daarom met keepster Dorien Hamminga (27) een oproep aan enthousiastelingen in Schoonhoven en omgeving om eens een keer te komen kijken op sportpark Het Hofland. "Ze weten niet wat ze missen", meent Dorien Hamminga. "Dit dameselftal is in alle opzichten een hecht team. We voetballen en lachen met elkaar en gaan er regelmatig op uit. Als er iemand verhuist, staat meteen het elftal voor de deur om te helpen. Binnenkort sluiten we het seizoen af met een feest in Groningen en een gezamenlijke barbecue."

Combinatie
Voetbal en gezelligheid gaan prima samen, weet coach De Lange. "Op zondag tijdens de wedstrijd zijn de meiden fanatiek, maar daarna volgt er altijd een sfeervol samenzijn. Die combinatie is gewenst, want je traint uiteraard niet tweemaal per week om op zondag te lanterfanten."

Het Schoonhovense damesvoetbal maakte drie jaar geleden een 'doorstart' nadat in 2008 de stekker uit de damestak was getrokken. Nu zijn er minder rimpelingen in de vijver. De Lange noemt het contact met de zaterdag bijzonder plezierig.

"Ik krijg veel medewerking van het bestuur om activiteiten te ontplooien. Voor de aanwas pluk ik soms meisjes uit de junioren met het verzoek om hun loopbaan bij de dames voort te zetten. Dat gaat in overleg met de trainers en de jeugdcommissie. In de regel heeft men daar geen problemen mee. Meiden haken toch op 14-jarige leeftijd af bij de jongens. Voor de krappe damesselectie zijn het directe versterkingen. Ze hebben vaak van jongs af aan gevoetbald en zijn altijd beschikbaar. Sinds afgelopen seizoen speelt Chimène Lubbers bij ons. Ze is pas 14 jaar oud, maar zeer talentvol."

Promotie
Schoonhoven heeft in de afgelopen seizoenen prima resultaten geboekt. Het dameselftal promoveerde van de vijfde naar de vierde klasse en eindigde twee keer op de tweede plaats. Het team zag na gezamenlijk overleg af van promotie. "De derde klasse is waarschijnlijk  te hoog gegrepen", zegt Dorien Hamminga. "Laat ons maar lekker meedraaien in de subtop. Dat is leuker dan knokken tegen degradatie."

Misschien is het ook wel faalangst, want Schoonhoven is soms sterk genoeg om hoger geklasseerde tegenstanders te vellen. Op het recente toernooi van Ammerstol rekenden de blauw-witten af met VVIJ, ASV en Cabauw.

"Dan zie je toch de kracht van deze groep", glundert John de Lange, die zich haast te zeggen dat een nieuwe hoofdsponsor zich bij hem mag melden. De vorige ging failliet…

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden