Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het team van Bos V8 Supercars. (foto: Jan Timmer)
• Het team van Bos V8 Supercars. (foto: Jan Timmer)

Bos V8 Supercars houdt open huis in nieuw pand

  •   keer gelezen

GOUDERAK • Bos V8 Supercars neemt op zaterdag 14 mei met een open dag (13.00-16.00 uur) officieel de nieuwbouw aan het Middelblok 212 in Gouderak in gebruik: een waar eldorado voor iedereen die van stoere Amerikaanse auto's houdt.

Eigenaar Bas Bos begon 12,5 jaar geleden als zelfstandig ondernemer. Zijn bedrijf Bos V8 Supercars ontwikkelde zich vervolgens in 'no time' tot een begrip voor liefhebbers van Amerikaanse auto's in het algemeen en Ford pick-ups in het bijzonder. Bos V8 Supercars verzorgt de in- en verkoop van nieuwe en gebruikte 'Amerikanen', reparatie en onderhoud, keuringen, schadeherstel, revisies, tuning en -op speciaal verzoek- restauratie.

Robuust
Dimitri Verwaal behoort sinds 2009 tot het 'Bos-team'. Hij zag in de loop er jaren het klantenbestand van Bos V8 Supercars fors groeien. "Amerikaanse auto's, en dan met name pick-ups, worden steeds populairder in Nederland", vertelt Verwaal. "Ze trekken vooral veel mensen uit de zakelijke markt: ZZP'ers en mensen die actief zijn in het MKB. Dat verbaast ons niets. In een pick-up rijd je verrassend goedkoop vanwege het grijze kenteken, de lage wegenbelasting en het gebruik van LPG als brandstof. Een voordeel is ook dat een pick-up ruim en comfortabel plaats biedt aan vijf personen, over een aanzienlijke laadruimte beschikt, een lage fiscale bijtelling heeft en minimaal 3.500 kilo aan trekgewicht heeft. Veel mensen denken altijd dat je relatief duur uit bent als je een pick-up aanschaft, maar niets is minder waar. Bovendien geldt een lage afschrijving en is een pick-up robuust en veilig."

Bos V8 Supercars koopt zijn auto's voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada in: de zogeheten 'grijze import'. Op elke nieuwe auto geeft het bedrijf standaard drie jaar of 100.000 kilometer garantie. "We zijn gespecialiseerd in Amerikaanse Fords", vertelt Verwaal. "Omdat we het volste vertrouwen hebben in dat merk proberen we eerst een Ford te verkopen, maar als iemand een ander merk wil, dan kan dat natuurlijk ook."

APK-keuring
Met het nieuwe bedrijfspand aan Middelblok 212 gaat Bos V8 Supercars er qua faciliteiten in ieder geval fors op vooruit. Het op een zichtlocatie gelegen gebouw biedt onder meer ruimte aan een fraaie showroom en moderne werkplaats met vier bruggen en alle apparatuur en gereedschappen die nodig zijn om een auto in perfecte conditie te brengen en te houden. Ook een nieuwe remmentestbank maakt deel uit van de outillage. Daarnaast start Bos V8 Supercars op de nieuwe locatie met APK-keuringen.

Wie al het fraais wil komen bekijken is zaterdag welkom tijdens de open dag. "We zijn allemaal aanwezig om belangstellenden rond te leiden en tekst en uitleg te geven", zegt Dimitri Verwaal. "En uiteraard is er voor iedereen een hapje en een drankje."

Jan Timmer

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten