Afbeelding

Vijf aanhoudingen na bedrijfs- en woninginbraken Krimpenerwaard

112 332 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De districtsrecherche in Gouda en het politieteam Krimpenerwaard hebben in een onderzoek naar bedrijfs- en woninginbraken vijf verdachten aangehouden. Twee hoofdverdachten, van 26 jaar uit Krimpen aan de Lek en Rotterdam, zijn inmiddels voor de raadkamer geweest. Hun voorarrest is met 90 dagen verlengd.

De recherche was begin maart een uitgebreid onderzoek gestart na een reeks van bedrijfs- en woninginbraken in de Krimpenerwaard. Al snel kwam de politie de verdachte uit Krimpen aan de Lek op het spoor. Hij werd op 12 maart aangehouden en kort daarna ook zijn 22-jarige vriendin.

Na hun aanhouding verkreeg de politie meer informatie over andere verdachten. Deze informatie, sporenonderzoek en camerabeelden, leidden naar de aanhouding van de 26-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Leidenaar. De Leidenaar wordt verdacht van heling. Hij is na verhoor heengezonden in afwachting van de rechtszaak.

Dinsdag werd een vijfde verdachte, een 35-jarige Leidenaar, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij meerdere inbraken. Hij wordt vrijdag 15 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dertienhuizen
De recherche denkt met deze aanhoudingen 23 bedrijfsinbraken en veertien woninginbraken te hebben opgelost. Daarnaast wordt de link gelegd met inbraken in zeker dertig auto's.

De bedrijfs- en woninginbraken werden gepleegd van begin januari tot half maart. In één nacht, van 16 op 17 februari, vond een deel van de woning- en bedrijfsinbraken plaats. Van de veertien woninginbraken waren er die nacht elf bij wooncentrum Dertienhuizen in Krimpen aan de Lek, nadat daar de moedersleutel was gestolen.

De overige inbraken waren onder meer bij scholen, scoutingverenigingen, een tankstation, winkels, een zalencomplex, eetgelegenheden, een kantoor en bij een kerk.

Hierbij werden televisies, collectebussen van KWF, geld, sieraden, elektronica en een horloge gestolen.

Marktplaats
In het onderzoek werden ook doorzoekingen verricht in meerdere woningen. De politie heeft daarbij gestolen goederen teruggevonden en in beslag genomen. Ook de moedersleutel van het wooncentrum werd aangetroffen. Uit het onderzoek is gebleken dat de gestolen waar werd aangeboden via Marktplaats en opkopers.

De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. Ronald de Haas, teamchef politie Krimpenerwaard: "In een tijdsbestek van enkele maanden hebben de daders veel slachtoffers gemaakt en de veilige woonomgeving van bewoners aangetast. Inbraken bij kwetsbare bewoners, zoals in het wooncentrum, hebben extra veel impact op de slachtoffers."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 11 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 13 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden