Afbeelding

Verantwoord zonnen bij Sunday's in Krimpen

112 1.055 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Snel en verantwoord een lekker kleurtje krijgen? Dan ben je bij Sunday's op de Crimpenhof aan het juiste adres.

"Met vier zonnebanken is er altijd wel een plekje vrij bij ons", zegt Irma Luneburg. De zonnestudio aan de buitenzijde van het winkelcentrum (Raadhuisplein 121) ging eind februari open en mag zich volgens de eigenaresse nu al verheugen op een grote klantenkring. "Het gaat boven verwachting, ik mag niet klagen. Vooral de openingsactie - voor 5 euro zonnen - trok heel veel bezoekers."

Wie Sunday's voor het eerst bezoekt krijgt een huidanalyse. "Afhankelijk van iemands huidtype en de tijd die hij of zij al in de zon heeft doorgebracht, adviseren wij welk type zonnebank het beste bij iemand past." En de klant moet altijd smeren voordat -ie onder de zonnebank gaat. "Dat doe je immers ook als je 's zomers naar buiten gaat." De zonnebank is uitgerust met zogenaamde blue D-lite lampen die het zonlicht nabootsen. "En zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D", legt Irma uit. "Vitamine D kan een positieve invloed op de weerstand hebben en daarom voel je je in de zomer vaak energieker dan in de winter."

Naamsbekendheid
Hoewel nog niet iedereen weet van het bestaan van Sunday's, neemt de naamsbekendheid in het dorp gestaag toe. Irma wijst naar haar klanten. "Die lopen met een mooi kleurtje de deur uit en dat valt natuurlijk op! 'Wat ben je bruin', krijgen ze vaak te horen. En dan wil de naam Sunday's nog wel eens vallen." Irma werkte jarenlang in de winkel van Hunkemöller op de Crimpenhof. Haar grote droom was echter om voor zichzelf te beginnen, net als haar zus "Die heeft al tien jaar een eigen zonnestudio in Hellevoetsluis en geniet daar elke dag van. Dat leek mij ook wel wat. Zo is het balletje gaan rollen."

Ze nam contact op met Sunday's, met ruim zestig vestigingen de grootste zonnestudioketen van Nederland. "Die hebben gezorgd voor de hele inrichting van de zonnestudio. Dat gebeurt volgens een bepaald concept. Dat is toevallig net vernieuwd. Mijn studio is dus de eerste in Nederland die volgens dit nieuwe concept is ingericht." In de studio wordt Irma bijgestaan door haar dochters Felicia en Denise. Dat is nodig, want de studio is zeven dagen per week geopend. Dus ook op zondag. Een afspraak maken is niet nodig bij Sunday's. Wel is er een verbod voor jongeren tot 18 jaar om onder de zonnebank te liggen. "Dat is belangrijk om te melden, want ik heb hier al heel wat teleurgestelde meisjes in de zaak gehad."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden