• Ventweg langs de N210 nabij Krimpen aan den IJssel.
• Ventweg langs de N210 nabij Krimpen aan den IJssel.

Zorgen over sluipverkeer op verbindingsweg

112 254 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leefbaar Krimpen wil dat er iets wordt gedaan aan het toenemende sluipverkeer dat via de ventweg langs de N210 probeert de files voor de Algerabrug te omzeilen.

Het gebeurt volgens fractievoorzitter Freek Bredius regelmatig dat automobilisten de weg nemen en via de rotonde bij Carpe Diem en de verbindingsweg de Stormpolder in rijden. "Zo snijd je een heel stuk af", zegt Bredius. Verboden is het niet, maar Bredius vreest voor de veiligheid van met name schoolgaande kinderen. "Die maken in de ochtend veelvuldig gebruik van die verbindingsweg."

Regelmatig hoort hij verhalen van automobilisten die al op de ventweg het gaspedaal flink intrappen. "Je mag daar maximaal 60 km per uur, maar daar houdt niet iedereen zich aan. Laatst reed een fractiegenoot van me op de N210 die een auto met 110 km over die ventweg zag scheuren."

Bredius sprak verkeerswethouder Gerrit Boudesteijn al over het sluipverkeer. Die bevestigde dat een toenemend aantal auto's gebruik maakt van de verbindingsweg. Iets waar ook hij zich zorgen over maakt. "Hij kan er alleen weinig aan doen omdat die weg op het grondgebied van de gemeente Krimpenerwaard ligt. En die ventweg beheert de provincie Zuid-Holland."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 23 uur geleden
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk gisteren
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden