• Johan van Wageningen ontworstelt zich aan zijn opponenten. (foto: wijntjesfotografie.nl)

DCV boekt zwaarbevochten zege

Sport 194 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV kon na afloop van de wedstrijd tegen nummer drie Binnenmaas geen pap meer zeggen, maar de 1-0 overwinning zat in de knip.

"Dit zijn peperdure punten", stelde een glunderende trainer Ronald Klinkenberg. "We hadden deze zege hard nodig. Het spel was niet goed, maar de inzet was hartverwarmend. Door strijd moeten we deze fase zien door te komen."

Afstand
Belangrijke pion in de afweer was Laurens Eigeman, die zaterdagmiddag debuteerde in de hoofdmacht. Hij bleek een stevig slot op de deur. Sinds maanden hield DCV de nul achterin en dat was Klinkenberg heel wat waard.

De Krimpenaren hadden voor rust ruimer afstand kunnen en moeten nemen van het dolende Binnenmaas, dat geen enkele kans creëerde.

DCV kwam in de 17e minuut op voorsprong door Patrick de Reuver. Hij profiteerde van een blunder van Binnenmaas-doelman Kerkhof, die de door Tim van Diejie ingeschoten bal van zijn borst liet springen. Daarna mikte Luuk Cummins de bal via de handen van de goalie tegen de lat en vergat Tim van Diejie van dichtbij 'af te drukken'.

Nerveus
Omdat nummer twee uitbleef, voltrok zich een nerveus duel met talloze afspeelfouten aan beide zijden.

Binnenmaas-spits Sander de Heus had halverwege de tweede helft de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij miste voor open doel.

DCV-keeper Remy Baldew blesseerde zich bij die actie en werd vervangen door Jesper Stijnman. De invaller kweet zich prima van zijn taak door meteen een inzet van Sjoerd van der Pers uit zijn doel te ranselen.

DCV kreeg bij tegenaanvallen kansen om de voorsprong te vergroten, maar ook deze counters leverden niets op. De zwaarbevochten zege werd door DCV met gejuich begroet.