• Arian van Herk gaat de uitdaging bij Lekkerkerk aan. (foto: wijntjesfotografie.nl)
• Arian van Herk gaat de uitdaging bij Lekkerkerk aan. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Arian van Herk nieuwe trainer Lekkerkerk

Sportt 562 keer gelezen

LEKKERKERK • Na twee seizoenen het hoogste A-team van Spirit te hebben getraind, is Arian van Herk (32) rijp voor een overstap naar de senioren. Hij neemt volgend seizoen vierdeklasser Lekkerkerk onder zijn hoede.

Een sprong in het diepe voor de voormalige spits van DCV en Spirit, maar hij kan goed zwemmen. Arian van Herk is reeds zes jaar gymnastiekdocent op het Schoonhovens College en in het bezit van het TC2-diploma. Hij zou dus zomaar de taak van vertrekkend trainer Kees van der Poel bij Spirit kunnen overnemen, maar dat vindt de inwoner van Krimpen aan den IJssel te vroeg.

"Ik wil eerst een tijdje rondkijken. Lekkerkerk kwam op mijn weg. De club heeft een prima accommodatie, een jonge selectie en is dicht in de buurt. Lekkerkerk zocht bovendien een jonge, ambitieuze trainer. Dat profiel past wel bij mij."

Geen geheim
Bij Spirit kenden ze de avontuurlijke instelling van hun jeugdtrainer. "Daar maakte ik geen geheim van. Ik heb me indertijd voorgenomen om een keer de stap naar de senioren te maken. Nu is dat moment daar. Eerlijk gezegd ken ik Lekkerkerk niet zo goed, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Ik sta er blanco in. De intentie van het bestuur is om de kwaliteit van de selectie te verbeteren. Dat hangt voor een groot deel af van de wil van de groep om stappen te maken. Daar kan ik nu nog niets over zeggen. Ik heb nog geen speler gesproken. De komende tijd zal ik indien mogelijk het eerste en tweede elftal observeren. Ruiken en proeven, net als in de keuken."

Het is vooral een leerproces voor de docent. "Als trainer kan je nooit aangeven waar je eindigt. Dat hangt van zoveel factoren af. Je bent afhankelijk van je materiaal en de instelling van de selectie. Ik laat het rustig over me heen komen en zal proberen de juiste keuzes te maken."

Pieter van der Laan

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden