• KOAG en HKC gaven elkaar niets toe. (foto: wijntjesfotografie.nl)

Korfbaltopper KOAG-HKC eindigt onbeslist

Sport 64 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De korfbaltopper KOAG-HKC eindigde onbeslist. Het werd na een indrukwekkende inhaalrace 17-17 in Krimpen aan den IJssel.

KOAG schoot uit de startblokken. Na 10 seconden zorgde Rein Douma al voor 1-0. De thuisclub viel echter ver terug, waarbij veel plaatsfouten werden gemaakt. De gasten kwamen beter in de wedstrijd en liepen uit naar een 1-6 voorsprong. De laatste minuten in de eerste helft herstelde de thuisploeg zich enigszins. Er werd gerust met een 4-8 tussenstand.

Nieuwe energie
Na rust veranderde er eerst niet veel. De Hardinxvelders breidden de voorsprong uit naar 6-12, waarna het voor de thuisploeg tijd werd om de tactiek om te gooien. Met de entree van Jesse van Viersen kwam er weer nieuwe energie in het team. Het tempo ging omhoog en de aanvallende acties werden scherper. Met twee goals van Ditte Bouwman kwam KOAG op 12-14.

HKC zette weer een tandje bij en leek het duel te beslissen bij 12-16. Jesse van Viersen dacht daar anders over en met twee snelle goals zorgde hij voor de aansluiting.

Toen Thomas de Vette 15-16 aantekenende, ontplofte de volgepakte sporthal en ging het publiek massaal achter de thuisploeg staan. De sterk spelende John den Dunnen leek HKC alsnog naar de zege te schieten (15-17), maar KOAG gaf niet op. Deze vechtlust leverde Rein Douma een grote kans en een treffer op: 16-17.

Een slimme actie van Arjan Smit zorgde ervoor dat HKC dom balverlies leed. De daaropvolgende doorbraak van Rein Douma leverde de fraaie gelijkmaker op: 17-17.