• Mustafa Darwish knipt samen met burgemeester Bruinsma het lint door. (foto: Adri Verhoeven)
• Mustafa Darwish knipt samen met burgemeester Bruinsma het lint door. (foto: Adri Verhoeven)

Nieuw in Stolwijk: Lekker Pizzeria & Grillroom

Algemeen 1.821 keer gelezen

STOLWIJK  • Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan de Bovenkerkseweg 5 in Stolwijk. Met de nodige inspanning is het de 24-jarige Mustafa Darwish gelukt om het voormalige winkelpand om te toveren tot een pizzeria en grillroom.

Zaterdag bakte de jonge ondernemer samen met burgemeester Tjerk Bruinsma een feestelijke pizza, waarmee de officiële opening van 'Lekker Pizzeria & Grillroom' een feit was.

Rode Loper
Het was sowieso een bijzondere dag voor Mustafa en zijn team. Ballonnen door het hele dorp en een rode loper maakten duidelijk dat 'Lekker Pizzereria & Grillroom' officieel open was. Ook al hadden vele Stolwijkers en regiogenoten de weg naar Lekker inmiddels al gevonden, vond Darwish het belangrijk om de opening een speciaal tintje geven."Natuurlijk wilde ik het eindresultaat heel graag aan mijn familie en vrienden laten zien, maar het bezoek van de burgemeester maakte deze dag wel heel speciaal".

Net als aan alle andere belangstellenden gaf Mustafa ook de burgemeester vol trots een rondleiding door zijn splinternieuwe en blinkende pizzakeuken. Voor Mustafa is hiermee een droom werkelijkheid geworden. Als jongste uit een gezin van in totaal zes kinderen had hij altijd al bijbaantjes en was hij nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken.

Vanuit Afghanistan kwam de familie zestien jaar geleden als vluchteling in Vlist terecht, waar hij al snel kans zag om een centje bij te verdienen. Ook tijdens zijn middelbare schooltijd en later naast zijn opleiding werkte Mustafa in de horeca. "Via mijn bijbaantjes en werk als beheerder van de kiosk in zwembad de Loete ben ik in Stolwijk terechtgekomen."

Eén van de bestuursleden van het zwembad tipte hem over het leegstaande pand. "En toen dacht ik: hier ga ik wat moois van maken", aldus Mustafa.

Dankzij een kleurige flyer, de Facebookpagina en een speciale 'Lekker-app' heeft de enthousiaste pizzabakker inmiddels al heel wat maaltijden verkocht. 'Lekker' is zeven dagen per week geopend. Vanaf 17.00 uur worden bestellingen vanaf 10 euro gratis in Stolwijk, Bergambacht, Berkenwoude en Ammerstol thuisbezorgd.

Adri Verhoeven

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden