Veerkrachtig KOAG klaar voor topper tegen HKC

Sport 287 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • KOAG maakt zich met een goed gevoel op voor de kraker tegen medekoploper HKC uit Hardinxveld komende zaterdag.

In Giessen wonnen de Krimpense korfballers door veerkracht met 16-23 van ACKC.

In de sfeervolle sporthal in Giessen schoot de thuisploeg uit de startblokken. Na vijf seconden was het reeds 1-0. ACKC had groots uitgepakt deze dag en het was erg druk langs de lijn. De toeschouwers zagen dat KOAG de regie overnam en na tien minuten op 1-4 stond.

Vervolgens brak een fase aan waarin ACKC sterk speelde. KOAG had het aanvallend lastig en kon zelf de verdedigende druk niet optimaal uitvoeren. Hierdoor kreeg de thuisploeg veel mogelijkheden en er werd ook veel gescoord. De Krimpenaren zagen ACKC langszij komen en zelfs doorstomen naar een 12-8 tussenstand. Emma Scherstra bepaalde vlak voor rust met twee belangrijke goals de ruststand op 12-10.

De pauze kwam op een goed moment voor KOAG. De storm ging even liggen. De bezoekers begonnen sterk aan de tweede helft. De achterstand werd ingelopen en het was te prijzen dat de jonge ploeg rustig bleef doorgaan met het opzetten van goede aanvallen. Het laatste kwartier gingen de ploegen in met een gelijke stand: 15-15.

ACKC werd moe en raakte het spoor bijster. Ruben Vermeer, Rein Douma en Ditte Bouwman zorgden voor een beslissend gaatje: 15-19. Daarmee was de strijd gestreden. Met een fraaie treffer zorgde Jesse van Viersen voor de 16-23 eindstand.