Afbeelding

Volleybaloverzicht: Thor laat VC Tilburg glippen, VC Krimpen haalt uit

Sport 75 keer gelezen

REGIO • Het damesvolleybalteam van Eetcafé 't Centrum/Thor kijkt met gemengde gevoelens terug op het duel met nummer twee VC Tilburg.

Het team van trainer/coach Wim Boegheim leek na twee gewonnen sets (17-25 en 18-25) op weg naar een sensationele overwinning, maar in een bloedstollende derde set verloor de Bergambachtse formatie met 26-24.

Dat bleek de ommekeer in Tilburg. Thor ging in de vierde set met 25-9 (!) onderuit en kwam in de vijfde set net iets tekort: 15-13. Prima spel werd dus slechts beloond met twee competitiepunten. De heren kwamen niet in actie.

VC Krimpen
De heren van VC Krimpen hadden geen medelijden met Peelpush 2. De formatie van trainer/coach Wim Bruijn won met 0-4. In Meijel waren de setstanden 20-25, 10-25, 16-25 en 21-25. De Krimpenaren maken door dit resultaat een flinke sprong op de ranglijst. Ze staan nu op de derde plaats in de eerste divisie B, achter Nesselande en Volley Tilburg. De Krimpense dames maakten het succesvolle weekeinde compleet door Spivo 3 in Spijkenisse overtuigend met 0-4 te verslaan en de koppositie te grijpen in de tweede klasse.

VCH
VCH (op plaats acht in de competitie) werkte donderdag de derby tegen de nummer 4, het Goudsche Vollingo H4, af. De eerste set werd door de Haastrechters gewonnen met 25-21. Dit kon niet worden doorgetrokken en de overige sets gingen naar Vollingo: 19-25, 23-25 en 19-25. Aankomende donderdag spelen de mannen thuis tegen de nummer laatst, Cratos H1 uit Kockengen. De VCH-dames (nr. 4) moesten het opnemen tegen Vollingo D3. De Haastrechtse volleybalsters gaven de koploper goed partij en wisten één set te winnen. Komend weekend wacht de uitwedstrijd tegen laagvlieger Harmelen.

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden