Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

PvdA: 'Gemeentelijke steun voor sportcomplex DCV'

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De PvdA-fractie van de gemeente Krimpen steunt de plannen van voetbalvereniging DCV om te investeren in verbetering van het complex in het Waalplantsoen. Volgens raadslid Coen Derickx is hierbij een rol weggelegd voor de gemeente.

PvdA-raadslid Coen Derickx heeft inmiddels de voorzitter van DCV, Siemen de Wilde, gesproken over de gewenste verbeteringen. Hij brengt dit ter sprake in de gemeenteraad en bepleit bij wethouder Arnold de Leeuw de noodzakelijke inzet vanuit de gemeente. De komende maanden moet dit volgens hem leiden tot gemeentelijke steun voor DCV. "De verbeteringen kunnen worden betrokken bij de gemeentelijke plannen voor de duurzame kwaliteit van de buitensportcomplexen en het verzelfstandigen van het beheer", aldus Derickx.

Verzelfstandiging
Voetbalvereniging DCV is eigenaar van het complex en dreigt zelf op te draaien voor de kosten. In het kader van de voorgenomen verzelfstandiging van de buitensport worden enkele andere sportcomplexen in Krimpen aan den IJssel mede door de inzet van de gemeente opgeknapt. De PvdA vindt dat ook DCV een bijdrage van de gemeente moet kunnen verwachten om de duurzame kwaliteit van het complex te garanderen.

Ondanks grote inzet van vrijwilligers is het complex van DCV niet meer geschikt voor een duurzame huisvesting van de twee na grootste vereniging van Krimpen aan den IJssel. De grote parkeerplaats heeft ook een functie voor kerkgangers en omwonenden, maar is door DCV niet meer op eigen kracht te herstellen. De tribune is in slechte staat en het hoofdveld moet nodig worden verbeterd. "DCV is weliswaar op eigen kracht schuldenvrij geworden, maar staat voor grote onderhoudslasten en flinke investeringen."

Duurzame kwaliteit
De PvdA is van mening dat de gemeente niet alleen naar het eigendom kan kijken als de investeringen worden gevraagd voor de duurzame kwaliteit van de buitensport. "Voor alle buitensporten in Krimpen aan den IJssel moet straks een moderne accommodatie met duurzame kwaliteit beschikbaar zijn. De verbeteringen in de kwaliteit van het complex betekenen voor DCV lagere onderhoudslasten", aldus de PvdA-fractie.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten