Afbeelding

AV Start pakt uit in jubileumjaar 2016

Sport 148 keer gelezen

LEKKERKERK • Atletiekvereniging Start Lekkerkerk bestaat in 2016 exact 25 jaar. Reden om flink uit te pakken met feestelijke activiteiten voor zowel leden als niet-leden.

Voorzitter John Iseger schetst het beeld van een gezonde club. "We hebben momenteel ruim 220 leden", vertelt de inwoner van Berkenwoude, die in zijn vorige woonplaats Harderwijk al eerder een atletiekvereniging leidde. "Bij Start doen we alleen aan weggatletiek. Hoewel we tegenwoordig huizen op een mooi, ruim en modern sportpark -de SVN-locatie Weydehoeck in Lekkerkerk, red.- hebben we geen plannen om ons ook met andere atletiekonderdelen te gaan bezig houden. Dat is simpelweg niet haalbaar."

Behoefte
Start kwam in 1991 voort uit een initiatief van drie Lekkerkerkse wegatleten,  die tot dan in  een 'los' loopgroepje opereerden. Van daaruit ontstond de behoefte om een 'echte club' op te richten. Binnen Start is er plek voor alle types lopers: van beginners tot ervaren marathonlopers en van jeugd tot en met senioren op hoge leeftijd.

"We proberen al deze mensen bij de viering van ons jubileum te betrekken", vertelt Ab Buitendijk, één van de leden van de jubileumcommissie. "Dat doen we door activiteiten te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn, zoals de halve en hele natuurmarathon en lopen over 5 en 10 kilometer alsmede een jeugdloop op 13 maart. Inschrijven kan vanaf 1 januari via onze website. Ook leuk zijn de esfatteloop op 5 juni en de voor iedereen toegankelijke -ludieke- meerkamp op 27 augustus. Verder is er op 2 oktober een jubileumuitvoering van de wandelmarathon over 25 of 42 kilometer."

Het feestjaar wordt van een officieel tintje voorzien met een jubileumreceptie op 23 april en de presentatie van een jubileumboek die dag. De afsluiting van het 25-jarig bestaan is op 12 november. Dan houdt Start voor de leden een groot feest in het clubgebouw op sportpark Weydehoeck. Zie ook: www.avstart.nl

Jan Timmer

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden