Afbeelding

Historisch dieptepunt DCV

Sport 121 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Door een 0-1 nederlaag tegen middenmoter TOGB viel het doek voor DCV. Het is uithuilen en opnieuw beginnen voor de Krimpense club.

DCV degradeert naar de derde klasse. De ploeg verloor zondagmiddag op eigen veld met 0-1 van TOGB, waardoor de concurrenten OVV en Dilettant niet meer te achterhalen zijn. Zij kunnen zich nog redden via beslissingswedstrijden. De afdaling betekent een dieptepunt in de historie van de ooit bruisende vereniging aan het Waalplantsoen. DCV speelde in het seizoen 2007-2008 nog in de hoofdklasse van de amateurs. Daarna degradeerde de club driemaal in vijf jaar tijd. Elftalleider Cees Vink is de enige Krimpenaar in de huidige selectie die de teloorgang heeft meegemaakt. "Dit is een trieste dag. Ik hoorde van oud-bestuursleden dat DCV in 1976 voor het laatst in de derde klasse uitkwam. Dat was dus ver voor mijn tijd.”

Stokje

Bedrukte gezichten na afloop van het duel. Trainer Han van Harselaar staarde minutenlang voor zich uit. Hij nam in februari het stokje over van zijn ontslagen collega Danny Mulder, maar kon ook geen kentering teweeg brengen. "Ik miste enkele leiders in het team. Mannen, die de boel op sleeptouw nemen en jongere spelers corrigeren tijdens de wedstrijd én op de training. Daarnaast raakte de selectie in de loop van het seizoen zoveel spelers kwijt dat de opstelling steeds gewijzigd moest worden. Dat was fnuikend voor de teamgeest.”

Aanvoerder Nick Peeters zag de bui al enkele weken hangen. "Het is niet normaal hoeveel spelers er inmiddels zijn afgehaakt. Van het elftal, waarmee ik de openingswedstrijd speelde, waren er vanmiddag nog precies twee over. Dat zegt genoeg over de mentaliteit en de wisselvalligheid.” Peeters houdt het zelf voor gezien bij DCV. "Ik pas ervoor om in de derde klasse te gaan voetballen. Ik verbeeld me niks, maar zoek wel een club op een hoger niveau.”

Voorsprong

DCV-TOGB was een rare wedstrijd, waarin de thuisclub reeds in de tweede minuut op voorsprong had kunnen komen als spitsspeler Patrick de Reuver zijn kans had benut. Daarna nam het technisch superieure TOGB het heft in handen en kwamen de Krimpenaren er niet meer aan te pas. Het was aan de ingrepen van de uitblinkende doelman Remi van Cappellen te danken, dat de vele aanvalspogingen van club uit Berkel werden gesmoord. Hij voorkwam zeker vier treffers.

In de tweede helft had DCV de pech dat het neerhalen van de doorgebroken De Reuver niet werd bestraft met een rode kaart voor boosdoener Salazar. De matig leidende scheidsrechter Joop Slaager wuifde de protesten weg. Tien minuten voor tijd werd het vonnis geveld door Glenn den Uijl, die Van Cappellen eindelijk passeerde: 0-1. DCV legde het hoofd in de schoot. "Het is uithuilen en opnieuw beginnen”, sprak coördinator Peter IJdo.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden