Afbeelding

Jeanne Korevaar wint criterium van Yerseke

Sportt 76 keer gelezen

REGIO • Jan van Arckel-nieuwelinge Jeanne Korevaar heeft zaterdag het criterium van Yerseke gewonnen.

Jeanne Korevaar liet zich in Zeeland voortdurend van voren zien. Zo pakte ze het drierondenklassement en de leidersprijs. In de laatste ronde waagde de Groot-Ammerse een ultieme poging. Ze bleef weg en kwam solo over de meet.

De juniorenkoers draaide uit op een massasprint. Corine van der Zijden eindigde als zesde. De Tienhovense sloot hiermee haar trainingsweek met de nationale selectie af. Julia Schobben (Gorinchem) klasseerde zich als vijftiende.

Weer op podium

Zondag startten Corine en Jeanne in Standaarbuiten. Corine van der Zijden werd tweede in de pelotonsprint en eindigde daarmee als vierde.

Bij de nieuwelingen draaide het uit op een massasprint. Jeanne Korevaar haalde net als een dag eerder het podium, ditmaal als derde. Ook de leidersprijs viel haar ten deel.

Jeugd

De jeugdrenners Bas Ottevanger (Groot-Ammers) en Rens Tulner (Lexmond) deden zondag van zich spreken in Hoogerheide. In categorie 7 probeerden beiden tien ronden voor het einde te ontsnappen, maar het bleek te vroeg. In de sprint was Tom Wijfje het sterkst. Rens werd tweede en Bas derde.

Zaterdag in Zuidland handhaafde Bastian Sterkenburg (Ameide) zich goed in het eerste peloton. Thirza Korevaar (Groot-Ammers) kon het hoge aanvangstempo niet volgen en werd in de tweede groep 24-ste. Ruben Blom (Ameide) moest genoegen nemen met plek 34.

In categorie 6 was er een negende plaats voor Stefan Verhoeff (Groot-Ammers). In categorie 7 werd Rens Tulner zevende en Jens van den Dool (Hoogblokland) elfde.

Robin Chaigneau

Robin Chaigneau is zesde geworden in de tweedaagse Ronde van Overijssel.

De proloog leverde de Meerkerker de gedeelde 21-ste plek op. In de klassieker over ruim 200 kilometer werd hij 22-ste. Chaigneau maakte deel uit van de kopgroep en zag zijn ploeggenoot Wim Stroetinga winnen. Stroetinga werd derde in het algemeen klassement, achter Reinardt Janse van Rensburg en Huub Duijn.

Eltjo de Haan (Meerkerk) werd zondag 25-ste in het criterium van Standaarbuiten. Jan Bos won, voor Ronald Roos en Tim Nederlof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden