Afbeelding

Theo van Kooten wint eerste wedstrijd polsstokverspringen

Sport 65 keer gelezen

LINSCHOTEN • De regio-polsstokverspringers hebben afgelopen weekend uitstekend gepresteerd tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Theo van Kooten uit Haastrecht schreef even verrassend als terecht de seizoensouverture in Linschoten op zijn naam. In zijn laatste poging wist hij favoriet Jaco de Groot  uit Woerden naar een tweede plek te verwijzen. Van Kooten plaatste 19.83 meter tegenover de 19.60 meter van De Groot.

Dames

In de damesgroep stelde Wendy Helmes (IJsselstein) pas in de finale orde op zaken door Jessica Snoek (Benschop) achter zich te houden. Haar 15.17 meter was overtuigend genoeg om Snoek met 14.48 meter te verslaan. K

imberly Engelhard uit Haastrecht werd vierde met een sprong van 12.80m.

Junioren

Bij de junioren maakten Wilco van Amerongen (Benschop) en Rian Baas (Oudewater) er zoals gehoopt een waar spektakel van. De nummers 1 en 2 van 2011 maakten er een vermakelijke strijd van, waarin Wilco van Amerongen domineerde. Hij gooide in de finale de deur op slot door 18.76 meter te springen.

Daarmee verbeterde hij het openingsrecord van zichzelf. In 2010 kwam hij in de eerste wedstrijd tot 18.61 meter, nu dus 15 centimeter verder. Erwin Timmerarends (Montfoort) werd derde (17.14m), Maik Backx uit Haastrecht vierde (16.71m) en Geert Pieter de Bruijn uit Lopik vijfde (16.52m).

Jongens

Ronald van Bemmel uit Utrecht won met 15.37 m  de jongensgroep. Ricardo Faaij uit Haastrecht werd derde met 14.71 meter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws 6 mei, 13:57
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden