KOAG ook volgend seizoen in de eerste klasse

Sport 32 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • KOAG speelt ook volgend seizoen in de eerste klasse van de veldcompetitie. De gedreven Krimpense korfballers versloegen Maassluis met 19-16.

Met nog twee speelrondes op het programma en slechts één punt voorsprong op nummer zeven Korbatjo waren de korfballers van KOAG nog niet helemaal zeker van handhaving in de eerste klasse. Terwijl Korbatjo naar koploper SDO afreisde, kwam Maassluis op bezoek in Krimpen aan den IJssel. De ploeg van voormalig KOAG-trainer André Verbaas was al zo goed als veilig, maar zou zich de kaas niet zomaar van het brood laten eten.

KOAG startte furieus en liet zien gretig te zijn om ook volgend jaar op het huidige niveau te kunnen acteren. Peter Scheek zag zijn eerste twee schoten doel treffen en nadat Christa de Leeuw en Marlies de Beijer ook de korf hadden gevonden, keek Maassluis na zes minuten al tegen een 4-0 achterstand aan. De ploeg van coach Robèr Pronk hield deze marge vast tot 6-2, maar begon toen enigszins te verslappen. Binnen drie minuten stond Maassluis op 6-5. Maarten Neven schoot bij 7-5 het verschil weer op twee en deze marge zou de thuisploeg behouden tot de rust (10-8).

Net als in de eerste helft begon KOAG in deel twee voortreffelijk. Door de reeds opgebouwde voorsprong leek de wedstrijd na tien minuten al beslist. Maassluis kon de korf niet meer vinden en KOAG had de productie vergroot naar veertien treffers. De bezoekers verkleinden bij 16-12 het verschil weer naar vier, maar KOAG kwam nooit echt in de problemen. Vijf minuten voor tijd schoten Peter Scheek en Kevin Barnhard KOAG naar 18-12, waardoor de wedstrijd definitief was gespeeld. In de slotfase kregen Agnes Mudde en Sil Hofland nog speeltijd ten faveure van Leanne Scheek en Kevin Barnhard die overstappen naar Nieuwerkerk. Mede door een aantal curieuze stippen in de slotfase kon Maassluis de uitslag nog een beter aanzien geven en eindigde de wedstrijd in 19-16.