Afbeelding

Krimpenaar Marcel Dekker maakt kennis met Nürburgring: 'Bizar!'

Sport 33 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Marcel Dekker is op de alom gevreesde Nordschleife van de Nürburgring de derde wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup als zesde geëindigd.

Na een indrukwekkende derde plaats tijdens de kwalificatietraining moest Dekker tijdens de race terrein toegeven door een beschadigde auto. “Dit is de meest bizarre race-ervaring in mijn leven. Wát een snelheid, wát een bochtencombinaties, wát een startveld en wát een ambiance,” aldus de opgetogen Krimpenaar.

De derde wedstrijd van de Dutch Renault Clio Cup werd dit weekend verreden in het voorprogramma van de 24-uursrace op de Nürburgring, met ruim 200.000 toeschouwers het grootste autosportspektakel van Duitsland. De rijders uit Nederlands meest prestigieuze en competitieve merkencup kregen daarbij de ultieme uitdaging voorgeschoteld, een race op de roemruchte Nürburgring-Nordschleife, met 25 kilometer lengte en ontelbare bochten ’s werelds meest gevreesde omloop.

Onoverzichtelijk

Het onoverzichtelijke en nauwelijks uit het hoofd te leren circuit in de Eifel heeft niet voor niets de bijnaam ‘de groene hel’. Dekker was dan ook erg onder de indruk van het circuit:

“Dit is met niets te vergelijken. Op stukken rijden we in de toerenbegrenzer in de zesde versnelling en gaan we volgas de bocht door. Echt kicken!’

De kwalificatietraining bracht nog een extra handicap met zich mee.” Bij de training kwalificeerde Dekker zich, achter de ervaren Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen, als derde. Op zaterdagmorgen zaten ruim 200.000 mensen op de tribunes en langs de baan voor de race van de Clio Cup. Alleen de opwarmronde was al een belevenis op zich voor Dekker. ‘Overal waar ik keek stonden mensen, rook je de barbecues langs de baan en reed je langs feestende mensen op de campings langs het circuit. Ook reden we nog eens samen met de Duitse Clio Cup, dus stonden we met 45 Clio’s aan de start.’

Dringen

Dekker was goed weg tijdens de start en zette de druk er vol op bij een Duitse collega. In de eerste (krappe) bocht werd het dringen geblazen en kwam Dekker helaas niet ongeschonden uit de strijd. ‘De eerste bocht loopt erg naar beneden en daar verkeek ik me op. Ik was druk in gevecht, remde daardoor een fractie te laat en reed tegen een Duitse collega aan die daardoor spinde en me nogmaals raakte.’

Dekker vervolgde zijn race met een gehavende bolide en kon geen potten meer breken. Achteraf bleek dan ook dat het linker voorwiel ruim 9 millimeter was vergaan en in een competitief veld als de Clio Cup is dat een wereld van verschil. Hij werd uiteindelijk zesde.

In het tussenklassement om de Dutch Clio Cip bivakkeert de Krimpenaar op plaats vier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden