‘De G-Sportdag in Lekkerkerk: die mag je niet missen’

Sport 48 keer gelezen

Sommige topsporters zetten hem vast in de agenda: de G-sportdag van Lekkerkerk. ‘Dit is typisch zo’n dag die je niet wilt missen.’

Wat de G-Sportdag van  Stichting Met Elkaar Voor Elkaar zo uniek maakt? “Het feit dat mensen met en zonder handicap samen in beweging zijn”, zegt oud Feyenoord-voetballer en voormalig international Henk Fräser.

Voor de in Noord-Brabant woonachtige Fräser geldt deelname aan de G-Sportdag van Lekkerkerk al jaren als een ‘mooie gewoonte’. “Dit wordt de achtste keer dat ik langskom”, glimlacht de man die in vroeger dagen met een brede grijns vijandelijke aanvallers stevig aanpakte. Tussen de deelnemers aan de G-Sportdag  echter is de meedogenloze verdediger van toen de zachtheid zelve.

En dat geldt voor meer topsporters of voormalige helden. In de loop van de voorbije acht jaar mocht de organisatie er al heel wat begroeten. Tennishelden als Sjeng Schalken en Richard Krajicek bijvoorbeeld, badmintonicoon Mia Audina, en judobekendheden als Claudia Zwiers, Elisabeth Willeboordse en Cor van der Geest. Ook Yuri van Gelder meldde zich al een aantal keren op het evenement, waar de deelnemers kunnen meedoen aan twee van in totaal acht takken van sport: tennis, badminton, gym, jazzdans, volleybal, atletiek, judo, zaalvoetbal en -dit jaar voor het eerst- basketbal.

“We kwamen een tijdje geleden in gesprek met Rutger van den Bosch uit Krimpen aan de IJssel”, vertelt een woordvoerder van de uit een grote vriendengroep bestaande stichting Met Elkaar Voor Elkaar. “Hij is actief bij BV Krimpen en superenthousiast over onze sportdag. Rutger en zijn club komen met een leuk programma en een paar prominente gasten. Wie het zijn gaan we natuurlijk niet verklappen. Want dan doen we nooit van te voren. We houden ervan om de deelnemers te verrassen, ha ha!”

De G-Sportdag van zaterdag 9 juni duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Publiek heeft gratis toegang in sporthal De Bakwetering.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Nederlek, Wegusta, Albert Heijn Lekkerkerk, Fikszo Home Design, Indoor Paintballcentrum Rotterdam, P. Vermeulen Heiwerken en Multibyjoux.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden