Afbeelding

Benschop promoveert naar eerste klasse na gelijkspel

Sport 382 keer gelezen

BENSCHOP/NIEUWEGEIN • Benschop schreef zaterdag clubhistorie in Nieuwegein door op kunstgras met 1-1 gelijk te spelen tegen oud-hoofdklasser Geinoord. Deze puntendeling was na de 1-0 thuiszege voldoende om te promoveren naar de eerste klasse. Matthieu Oudshoorn maakte in de hectische slotfase het Benschopse doelpunt.

Voor rust kroop Benschop door het oog van de naald. Paal en lat behoedde de ploeg van trainer Emanuel Sluis voor een achterstand. De spanning bij de blauwwitten was zo groot, dat er van aanvallen weinig kwam. Geinoord dicteerde de wedstrijd en kreeg de beste kansen. De Benschopse defensie stond echter als een huis. De backs Jeroen Lieverse en Remco van Wijngaarden, die volgend seizoen zijn geluk gaat beproeven bij hoofdklasser Montfoort, gaven hun directe tegenstanders geen schijn van kans. Het centrale verdedigingsduo Niels Beeres en Rob Schouten schakelden de Geinoordse spitsen goed uit.

Aanvalsgolven

De Benschopse middenvelders hadden het zwaar. Zij moesten de eerste aanvalsgolven opvangen. Voorin lukte het niet om de bal lang in bezit te houden. Geinoords laatste man Martin van der Meijden kon regelmatig ongehinderd oprukken, als hij de hard werkende Charles van der Stok weer eens te snel af was. Na een kwartier spelen pegelde hij de bal buiten het bereik van de Benschopse sluitpost Kevin van Beuningen keihard op de staander. Kort daarna had Van der Meijden weer pech, toen hij het leder na zijn kopbal via de onderkant van de lat weer het veld zag instuiteren. Benschop kwam niet verder dan wat countervoetbal. Alleen Martijn de With kon een keertje gevaarlijk worden. Zijn schot was een prooi voor Geinoord-doelman Benjamin Velders.

Geloof

In de tweede helft zette Geinoord nog even aan, maar verloor al snel het echte geloof in een positief resultaat. Goaltjesdief Matthieu Oudshoorn, die nog altijd niet fit is, was inmiddels ingevallen. “Hij kan zestig minuten voluit spelen,” vertelde Benschop-coach Emanuel Sluis. “We wisten, dat deze wedstrijd het moment was, waar we het hele seizoen naar hebben toegewerkt: promotie.”

Benschop was lang in de race voor de titel, maar in de slotfase verspeelde de ploeg teveel punten. “De afgelopen week hebben we op het kunstgras van hoofdklasser Montfoort, waar ik volgend seizoen trainer ben, kunnen trainen”, aldus Sluis. “We hebben niets aan het toeval overgelaten.”

Rode kaart

De thuisclub speelde inmiddels achterin een-op-een en van die vrijheid profiteerde Benschop optimaal. Guus Tennekes leverde tien minuten voor tijd een voorzet op maat af, die de geheel vrijstaande Oudshoorn verzilverde, 0-1. Twee Geinoorders toonden zich slechte verliezers en kregen een rode kaart van de prima leidende Tony van Waveren uit Bussum na doldrieste acties tegen Oudshoorn en Frank Kersbergen. In de slotminuut viel nog wel de gelijkmaker, gescoord door Djoeck ter Burg, maar dat mocht de pret niet drukken. De superblije Benschop-voorzitter Johan Brouwer betaalde met alle plezier de rekening van de bloemen, die Geinoord besteld had.

Platte kar

De terugreis met de bus duurde bijna drie kwartier en in IJsselstein, waar concurrent IJFC zetelt, werden de Benschoppers uitgezwaaid door John van Loen met zijn familie tijdens het rondjes draaien op de rotonde. De platte kar stond klaar in Benschop en de vele fans trakteerden de spelers en begeleiders op het Dorpsplein op een geweldig vuurwerk. Tot in de kleine uurtjes bleef het onrustig in Benschop.

Wim Kroone

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden