DCV zet in op normen en waarden

Sport 26 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Wedstrijdcoördinator Dirk van Dam van de jeugdafdeling van DCV laakt scheldpartijen aan het adres van scheidsrechters. Volgens hem werkt dat als een boemerang. Hij is daarom voorstander van een lik-op-stuk beleid bij de Krimpense voetbalclub.

“Zonder arbiters zijn geen wedstrijden mogelijk. Ongenuanceerde en stemming makende uitspraken moet DCV preventief en zonder mededogen tegengaan. We moeten inzetten op normen en waarden op en rond het veld. En dat allemaal ten faveure van behoud en aanwas van het scheidsrechterskorps om er voor te zorgen dat we ook in de toekomst nog over voldoende en capabele mensen beschikken die de fluit ter hand willen nemen”, aldus Van Dam.

Scheidsrechters maken soms fouten; het is en blijft mensenwerk. Trainers, coaches en begeleiders dienen dergelijke (vermeende) fouten te accepteren. “Dat geldt tevens voor de spelers die zij onder hun hoede hebben. Je kunt ze trainen totdat ze er bij wijze van spreken bij neervallen en volproppen met tactische opdrachten; toch worden er tijdens de wedstrijd veel fouten gemaakt. Dat is niet erg, want dat hoort nu eenmaal bij de sport. Het zou anders maar een steriel spelletje worden. Mogen scheidsrechters dan ook af en toe een foutje maken? Ook is er bij sport soms sprake van psychologische oorlogsvoering. Dat uit zich bijvoorbeeld in tijdrekken en intimidatie van de tegenstander. Ook een dergelijke handelwijze mag niet worden getolereerd.”

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden