Otterspeer al volop in training

Sport 28 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Drie maanden voordat het schaatsseizoen begint, traint sprinter Hein Otterspeer uit Ouderkerk aan den IJssel in het Duitse Inzell dat de stukken eraf vliegen.

“We zijn inmiddels gestart met de zomertrainingen. Onder leiding van Gerard van Velde hebben wij ons eerste trainingskamp afgewerkt in Mallorca. Onder een heerlijk zonnetje hebben we veel gefietst en gesprongen. Onze nieuwe teamgenoot Mark Tuitert ging mee en is met open armen ontvangen. Ik deelde een kamer met hem en dat klikte meteen”, zegt Otterspeer.

Na Mallorca volgde een trainingsweekje in Epe. Tussen de oefeningen door reden de schaatsers ook een tijdrit. Daarnaast werd er driemaal per week in Heerenveen geschaatst. Dat was een prima aanloop naar het trainingskamp in Inzell. Daar blijft de schaatsploeg tot donderdag 25 juli om tussen de andere teams iedere dag op het ijs te staan en het nieuwe materiaal testen. Otterspeer: “Inzell is altijd een soort thuiskomen. Lekker genieten van de omgeving en intensief trainen. Heerlijk.”

Na Inzell heeft de ploeg een week vrij. Begin augustus volgt een hoogtestage in het grensgebied van Duitsland en Tsjechië. “Aansluitend trainen we in Erfurt als voorbereiding op het eerste grote toernooi, het NK Afstanden dat op 9, 10 en 11 november in Heerenveen plaatsvindt. De weken vliegen voorbij en ik kan eigenlijk niet wachten tot de eerste wedstrijden plaatsvinden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden