Afbeelding

Jaco de Groot aast op nieuw record

Sport 69 keer gelezen

VLIST • Dat Jaco de Groot zaterdagmiddag de Vlisterbokaal zou grijpen in de topklasse lag voor de hand, maar dat hij tegelijkertijd zijn zinnen zette op verbetering van zijn persoonlijk record, gaf de wedstrijd extra cachet.

De polsstokverspringer uit Woerden heeft 21.15 meter achter zijn naam staan en is er op gebrand om de 22 meter te passeren. Nadat hij bij zijn eerste sprong 20.09 meter noteerde, zette De Groot de lat verder weg om de kans op een record te vergroten. Dat gebeurde niet op de schansen van Vlist. De Woerdenaar sprong viermaal in de sloot en hoopt nu in de komende wedstrijden op een succesvolle poging.

In de topklasse eindigde Theo van Kooten uit Haastrecht op de tweede plaats met 18.55 meter. Bastiaan de Bruijn uit Lopik greep het brons met 17.93 meter.

Dames

Bij de dames was Dymphie van Rooijen uit IJsselstein wederom ongenaakbaar. Zij sprong in de topklasse naar 15.73 meter. Zij bleef haar concurrenten Carina den Hartogh (Woerden) en Wendy Helmes (IJsselstein) ruim voor. Den Hartogh scherpte met 14.62 wel haar persoonlijk record aan. Helmes bleef steken op 14.56.

Klasse apart

Bij de junioren was Benschopper Wilco van Amerongen een klasse apart. Hij sprong in de finale 19.70 meter en lijkt gezien zijn voorspoedige ontwikkeling een toekomstige bedreiging voor de nationale top. Hij troefde daarmee Erwin Timmerarends (Montfoort) en Thomas van Midden (Vlist) af. Zij noteerden respectievelijk 18.08 en 17.82.

Ook Ricardo Faaij uit Haastrecht deed van zich spreken met een sprong van 16.71 meter. Dat was voldoende om Ronald van Bemmel en Remco Benschop achter zich te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden