Van Ruitenberg koploper bij schaakkampioenschappen

Sport 31 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Na drie ronden gaat Joost van Ruitenburg met drie punten aan de leiding in het Persoonlijk Kampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond (RSB). De titelfavoriet van RSV Ivoren Toren versloeg zijn grootste concurrent Leo Kranenburg en lijkt regelrecht op de hoofdprijs van 500 euro af te stevenen.

In zaal De Tuyter in Krimpen aan den IJssel nemen zo'n zestig schakers uit de Rotterdamse regio deel aan het zevenrondige toernooi. Van Krimpense zijde wordt veel verwacht van clubkampioen Pieter Sturm, die zich op het laatste moment aanmeldde en met 2,5 uit 3 de tweede plaats inneemt. Gosse Romkes, een andere outsider, werd teruggeworpen door een lelijke nederlaag tegen Leo Kranenburg. In zijn lijfvariant van zijn favoriete Aljechin-verdediging ging Romkes reeds op de vijfde zet in de fout en werd vervolgens snel mat gezet. ,,Als je mijn spel vandaag had gezien, vraag je je af waarom je nog bij een schaakclub speelt. Het was heel erg slecht. Ik heb er geen woorden voor.” Hans van Nieuwenhuizen, de voorzitter van schaakclub Krimpen, neemt in de A-groep een bescheiden positie in met slechts 1 punt uit drie partijen.

In de B-groep gaat Krimpenaar Wim Mulder fier aan de leiding met een honderd procent score. Schaaktrainer Harold van Dijk is vooral benieuwd naar het optreden van de jonge broertjes Pols. Voorlopig doen zijn pupillen Arne en Wiggert Pols het uitstekend. Ze bivakkeren in de subtop met twee punten uit drie partijen en zouden de koppositie van routinier Mulder nog wel eens kunnen gaan bedreigen. Ook Hans Blokland heeft inmiddels twee punten vergaard. Het RSB-kampioenschap wordt zaterdag 25 augustus afgesloten. Na afloop van de zevende ronde worden de prijzen uitgereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden