Teleurstellend gelijkspel voor Dilettant

Sport 50 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Dilettant was qua veldspel duidelijk beter dan ESTO, maar bleef in Bodegraven op een teleurstellend 1-1 gelijkspel steken.

Met een knal tegen de lat gaf Tim van Diejie zijn visitekaartje af. ESTO liet weinig zien en was pas in de 23ste minuut gevaarlijk via ESTO-spits Wouter Jan Bos. Met enig geluk kon de Krimpense verdediging de klus klaren. Met een 0-0 stand brak de rust aan.

Iedereen dacht dat Dilettant het karwei in de tweede helft zou afmaken, maar na drie minuten lag de bal door toedoen van Marcel van Roon in het doel van Dilettant: 1-0. Dilettant rechtte de rug en trok weer ten aanval. Uit een corner van Tim van Diejie kopte linksachter Nick Kooijman de bal fraai in de kruising: 1-1. De hoekschoppen van Dilettant bleven gevaarlijk; in de 67ste minuut werd uit een identieke corner een fraaie kopbal van Mark Offerman door ESTO van de lijn gehaald. Daardoor werd het evenwicht niet verbroken.