Fouten nekken DCV tegen slim Berkel

Sport 22 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • DCV leed zijn eerste competitienederlaag. Het slimme Berkel was met 2-1 te sterk voor de mannen van trainer Raymond Kraaijbeek.

DCV moest tijdens de warming up reeds een tegenvaller incasseren. Raoul Graham haakte geblesseerd af en dat kwam de organisatie niet ten goede. Na een flauw begin sloeg Berkel in de 30ste minuut toe. Alex de Ronde profiteerde van slecht dekken. Hij kapte Maurice Klinkenberg uit en schoof de bal onder doelman Jeroen Bosman door in het doel: 1-0. DCV trachtte de bakens te verzetten en leek daar in te slagen toen Berry Pasztjerik alleen op het doel afging. Keeper Ken Stigt torpedeerde de doorgebroken spits, maar scheidsrechter Piet Opdam zag er geen strafschop in. In blessuretijd ging het weer mis in de achterhoede van DCV. Bij een voorzet vanaf de rechterflank stond de complete achterhoede te slapen en kon De Ronde eenvoudig inkoppen: 2-0.

Na rust trok DCV ten strijde en Berkel kwam nauwelijks nog in het stuk voor. Het veldoverwicht leverde weinig kansen op. In de 62ste minuut werd het toch 2-1. Bij een indirecte vrije trap legde Raymon Lingen de bal terug op Berry Pasztjerik, die zijn schot gekeerd zag worden op de doellijn. De bal kwam voor de voeten van Guido van Oijen, die uithaalde. Wat DCV daarna ook probeerde; het kon de gelijkmaker niet meer produceren.