KOAG in eigen huis nog ongeslagen

Sport 48 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Korfbalclub KOAG heeft ook z'n derde thuiswedstrijd in winst omgezet. HKC uit Hardinxveld-Giessendam werd aan de Driekamp met 17-9 verslagen.

Vanessa de Vries nam de plaats in van Marlies de Beijer. HKC opende sterk en nam brutaal een 0-1 voorsprong via een strafworp. KOAG antwoordde direct door via een foutief afgestopte doorloper ook een strafworp te verzilveren. HKC nam weer het voortouw en schoot de 1-2 binnen, maar dit was direct de laatste keer dat de bezoekers op voorsprong zouden komen. Na een kwartier trok Mark Tissink via een fraaie doorloper de stand weer gelijk.

De Jumbo-formatie zette een tandje bij en kwam stond na een half uur op 8-3. HKC probeerde aan te haken, maar kwam te kort om de wedstrijd echt spannend te maken. KOAG scoorde nog drie goals en zocht met een 11-5 voorsprong de thee op. Het doel was om na de rust de score uit te breiden en duidelijk te laten zien dat Sportpark De Driekamp een onneembare vesting is voor tegenstanders. Dit pakte goed uit en via 12-5, 13-6 en 16-8 werd de achterstand voor HKC onoverbrugbaar. Met nog 10 minuten te spelen probeerde het 8-tal van coach Eric Rook de grens van 20 goals te halen, maar dit lukte niet. Beide ploegen scoorden nog eenmaal: 17-9.

Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 9 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 11 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 12 uur geleden