DCV dankt Berry Pasztjerik

Sport 222 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het is toch wel fijn als je een speler in je midden hebt die soms door een briljante ingeving zomaar scoort. Berry Pasztjerik heeft inmiddels bewezen dat hij voor DCV van grote waarde kan zijn. De 22-jarige spits tekende tegen Oudewater voor twee doelpunten en bepaalde alzo in zijn eentje de eindstand op 2-0.

Met name nummer één was een juweel. Pasztjerik schoot de bal in de 22ste minuut met een fraaie boog langs Oudewater-doelman Jurgen Wesseling en werd daarna door het volledige team van DCV gefeliciteerd met dit kunststukje. Zelfs doelman Jeroen Bosman kwam naar de overzijde van het veld om even de topscorer te knuffelen.

Op slag van rust produceerde Pastzjerik het tweede DCV-doelpunt vanaf de elfmeterstip. Aanleiding tot de penalty was het neerhalen van de doorgebroken vleugelverdediger Martin van Buren, die wederom voorop ging in de strijd.

DCV was op het prima bespeelbare veld duidelijk sterker dan het zwoegende Oudewater, maar sprong slordig om met de kansen. Arthur Admiraal kwam tweemaal in scoringspositie, maar de snelle rechterspits faalde in de afwerking. Pastzjerik gaf het goede voorbeeld, waardoor de rood-zwarten bij rust reeds een comfortabele 2-0 voorsprong hadden.

Uitrazen

De thuisclub controleerde vervolgens de wedstrijd en liet Oudewater af en toe uitrazen. De verdediging onder leiding van routinier Raoul Graham stond als een huis. Doelman Bosman kreeg weinig te doen, ook al had hij in de slotminuut de assistentie van de rechter doelpaal nodig om een inzet van Gieljan van der Klis te keren.

DCV had daarvoor meer afstand kunnen en moeten nemen van Oudewater, maar met name Raymon Lingen slaagde er niet in de bal tegen de touwen te schieten. Middenvelder Guido van Oijen: "We hadden met iets meer rust en overleg het karwei kunnen klaren. We liepen soms teveel met de bal, waardoor de verrassing ontbrak. Maar met het resultaat kunnen we zeer tevreden zijn. Met dertien punten uit zes duels staan we op de tweede plaats. Toch niet gek voor een promovendus.”

DCV nam en passant revanche voor de 1-3 nederlaag vorig seizoen toen Oudewater het ongeslagen record van de Krimpenaren verbrak. Nu maakten de bezoekers geen moment aanspraak op een overwinning.