Pover DCV doet goede zaken

Sport 22 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Hoewel het spel te wensen overliet, boekte DCV toch een zwaarbevochten 2-3 overwinning op het Schiedamse PPSC.

Trainer Raymond Kraaijbeek zag bovendien koploper Neptunus-Schiebroek sneuvelen bij VVOR. "We deden goede zaken”, lachte hij. Kraaijbeek was minder te spreken over het povere optreden van zijn pupillen. Lange tijd dacht hij zelfs dat DCV onder de voet zou worden gelopen door het sterke PPSC. Niettemin kwamen de rood-zwarten voor rust op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Arthur Admiraal en Marco Albregts.

Op slag van rust kwamen de Schiedammers terug tot 1-2. In de tweede helft keerde doelman Jeroen Bosman een strafschop, voordat PPSC alsnog op gelijke hoogte kwam: 2-2. In de slotfase maakte Alex van Veen zich onsterfelijk door op bijzonder fraaie wijze de bal in de kruising te jagen: 2-3. DCV haalde opgelucht adem.