Verzwakt Spirit zakt verder weg

Sport 35 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit heeft het zwaar te verduren in de tweede klasse C. De Ouderkerkse formatie verloor zaterdagmiddag met 2-3 van VDL uit Maassluis en is daardoor afgezakt naar de voorlaatste plaats.

Spirit was verzwakt door de afwezigheid van Arian van Herk en Ruben de Vries Ze zijn beiden geblesseerd. Björn Zierts is met vakantie. Met verzorgd combinatiespel drukte Spirit zijn opponent terug en dat leidde na een half uur tot de openingstreffer. Kevin van Vliet gaf een prima voorzet. Stef de Goede kopte bal tegen de paal waarna Mark van Dam alert reageerde: 1-0. VDL kon hier weinig tegenover stellen. Vlak voor rust kreeg De Goede de grootste kans op een tweede treffer, maar hij wist de doelman van VDL niet te verschalken.

De tweede helft was amper begonnen of Spirit moest de gelijkmaker incasseren: 1-1. De thuisclub raakte daardoor van slag. VDL profiteerde volop van de terugval. De ploeg uit Maassluis kwam na twintig minuten in de tweede helft op 1-2 door een puik afstandsschot van de meegekomen linkervleugelverdediger. Spirit liet het hier niet bij zitten. Enkele minuten later was het alweer gelijk. Kevin van Vliet rondde een voorzet bij de tweede paal prima af: 2-2. De Ouderkerkers wilden winnen en namen veel risico. Ze gaven daardoor achterin ruimte weg. Dat werd de ploeg uiteindelijk fataal. Na een snelle counter werd doelman Bas Haasnoot met een fraaie lob verschalkt door de VDL-spits: 2-3. Spirit haalt komende zaterdag in op eigen veld tegen Zuidland (aanvang 15.00 uur).