Marcel Dekker sluit raceseizoen in stijl af

Sport 55 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort liet Krimpenaar Marcel Dekker zien dat hij tot de beste coureurs van de Dutch Renault Clio-klasse behoort. Hij was in beide manches in een fel gevecht verwikkeld om de overwinning en scoorde de meeste punten van alle rijders.

"We hebben het seizoen in stijl afgesloten. We hebben laten zien dat we tot de titelfavorieten van 2013 behoren”, aldus een opgetogen Dekker. De jonge coureur had in de eerste race meteen kleine voorsprong op Sebastiaan Bleekemolen. Beiden sloegen een flink gat met de concurrentie en hadden na een aantal ronden een flinke voorsprong.

Bleekemolen bleef aandringen en zocht naar een gaatje om Dekker te passeren. In de negende ronde gaf Bleekemolen een tikje aan Dekker en plaatste de auto aan de binnenkant van de Renault-bocht. Dekker pareerde de aanval en wist de koppositie te behouden, maar kreeg de ronde erna de waarschuwingsvlag van de wedstrijdleiding voorgeschoteld. "Men vond dat ik de aanval van Bleekemolen te ruw pareerde, maar de jury had niet gezien dat Bleekemolen mij in eerste instantie een zetje gaf,” aldus Dekker. Hij verloor alsnog de koppositie in de Tarzanbocht. "Sebastiaan troefde me af op ervaring waardoor ik uiteindelijk als tweede eindigde.”

Achterbumper

In de tweede race waren de rollen omgedraaid. Dekker kon vanaf de tweede plaats de aanval op koploper Niels Langeveld openen. Langeveld behield vanaf de startplek zijn voorste positie en kon samen met Dekker weglopen bij de concurrentie. Dekker was gebrand om de overwinning binnen te slepen en tikte meermaals op de achterbumper van Langeveld, maar deze gaf geen krimp. ,,Ik probeerde Niels zenuwachtig te maken. Hij moest goed finishen om kampioen te worden en ik hoopte dat ik daarvan kon profiteren. Ik kreeg echter opnieuw een berisping van de wedstrijdleiding en moest me gedeisd houden. Ik besloot om de race netjes uit te rijden om de podiumplek niet in gevaar te brengen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden