Dolend Spirit mist een afmaker

Sport 45 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Het gebrek aan scorend vermogen speelt Spirit duidelijk parten. Het gemis van een afmaker brengt de Ouderkerkers in de problemen. Hoewel het spel tegen Zuidland redelijk was, moest de tweedeklasser zijn meerdere erkennen in de slimmere tegenstander. Defensieve fouten werden in de tweede helft resoluut afgestraft: 0-3.

Trainer Patrick van Loo wordt er langzamerhand moedeloos van, maar heeft weinig mogelijkheden om de aanval te versterken. ,,Het gaat er om dat die bal er een keer in gaat. We hebben in deze competitie slechts vijf keer gescoord. Dat is een absoluut minimum. Als we punten willen halen, zullen we toch vaker raak moeten schieten. Tegen Zuidland had dat gekund in de eerste helft en ook in de slotfase misten we een enorme kans op 1-2. Als Ruben de Vries scoort, doe je weer mee en kan je wellicht de gelijkmaker forceren. Nu staan we gewoon op nul.”

Het spel van de thuisclub was in de eerste helft van een behoorlijk niveau. Hoewel Zuidland tot de beste ploegen van de tweede klasse mag worden gerekend, waren de bezoekers niet de bovenliggende partij. Spirit kon zich met een piepjonge garde goed staande houden, ook al moest doelman Bas Haasnoot tweemaal ingrijpen op inzetten van Bazoer en Van Buuren. Aan de overzijde kreeg Bob van der Veen een fraaie mogelijkheid om Spirit op voorsprong te zetten, maar zijn inzet was te zacht.

In de tweede helft was Spirit minder scherp en ging de aarzelende doelman Bas Haasnoot niet vrijuit bij de eerste twee doelpunten van Zuidland. Spirit werd daarna sterker, maar de geel-witten kregen de bal niet tussen de palen. Clint van de Veerdonk bepaalde daarna de eindstand op 0-3. Omdat de concurrenten Oude Maas en Pernis wonnen, is Spirit nu hekkensluiter. De ploeg wacht met smart op de ommekeer.