Brederodes (zon) ligt uit de beker

Sport 61 keer gelezen

NIEUWEGEIN • In de bekercompetitie behaalde JSV (zaterdag) midweeks een zwaar bevochten zege op Brederodes.

Beide elftallen voetbalden aanvallend maar compact, en voor beide doelen gebeurde niet veel. Pas nadat de zwak keepende Thijs Tijsseling rond de twintigste minuut werd verrast door een afstandsschot van Tamer Ugur (1-0) kreeg Brederodes via Jort Binneveld, Nektarios Petrou en Kevin Kroeze wat mogelijkheden en kansen.

Na ruim een half uur ging Tijsseling niet vrijuit bij een vrije trap van Ugur: 2-0. In de tiende minuut na rust werd het 3-0, nu na een bepaald niet onhoudbare vrije trap van Jay Brookman: 3-0. Nadat Robin Houtveen voor 3-1 had gezorgd, en Kroeze een vrije kopkans had gemist, ging Brederodes op jacht naar méér. Twintig minuten voor tijd scoorde Houtveen zijn tweede treffer (3-2), en kreeg een conditioneel beter Brederodes de overhand. Kort voor tijd miste Roy Bakker een geweldige kans op de zeker niet onverdiende gelijkmaker.