MHCK speelt op eigen veld gelijk

Sport 66 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Na vier nederlagen boekte het heren hockeyteam van MHCK weer eens een degelijk gelijkspel. Op eigen veld werd het 4-4 tegen Tempo '54.

Teammanager Dani de Bode was zeer content met de strijdlust van de Krimpense hockeyers. "Het was jammer dat we tot tweemaal toe een voorsprong verspeelden. Het gelijkspel gaf niettemin de verhoudingen goed weer. De tegenstander had een prima ploeg en wenste niet met een nederlaag van het veld te stappen.”

MHCK kwam in de eerste helft met 0-1 achter, maar sloeg vervolgens toe via doelpunten van Joost van Yperen (2x) en Luuk Bouwmans. Vlak voor rust bracht Tempo '54 de spanning terug met een tegentreffer: 3-2. Na de thee vergrootte Joost van Yperen met zijn derde doelpunt de voorsprong tot 4-2, maar dat bleek niet voldoende voor de zege.

In de slotfase benutte Tempo '54 twee uitgespeelde kansen: 4-4. De Krimpense A-junioren Mark Hofwegen en Rodney van Druenen kregen nog mogelijkheden om alsnog de winst binnen te halen, maar beide aanvallers slaagden er niet in de doelman van Tempo '54 te passeren. Toch was de thuisclub tevreden met de zwaarbevochten puntendeling.