Spirit toont wilskracht tegen Pernis

Sport 29 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Na vijf nederlagen op rij heeft Spirit weer eens een overwinning behaald. De ploeg van trainer Patrick van Loo toonde zich in een meer spannende dan goede wedstrijd effectiever dan Pernis (0-1). Door deze zege draagt Spirit de rode lantaarn over aan Hellevoetsluis.

Pernis schoot als een raket uit de startblokken en drukte Spirit direct terug. Binnen een minuut dook een aanvaller van Pernis op voor keeper Bastiaan Haasnoot, maar hij zag de inzet naast zijn doel verdwijnen. Spirit had moeite met het opportunistische spel van de tegenstander en wist in het eerste half uur nauwelijks gevaar te stichten. Pernis verscheen nog enkele keren dreigend voor Haasnoot, maar wist het overwicht niet in doelpunten om te zetten.

Uit het niets kwam Spirit na 35 minuten op voorsprong. Na een afgeslagen voorzet belandde de bal voor de voeten van Bjorn Zierts. De middenvelder legde aan voor een schot. Zijn inzet vanaf een meter of twintig werd aangeraakt door een tegenstander waardoor de bal prompt in de rechter bovenhoek verdween: 0-1. Een opsteker voor Spirit.

Pernis ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar moest daardoor ruimte weggeven aan de voorwaartsen van Spirit. Pernis werd vooral gevaarlijk in standaardsituaties. Vrije trappen vanaf de zijkant werden hoog ingebracht in het zestienmetergebied waardoor enkele dreigende situaties ontstonden voor het doel van Haasnoot. Pernis had het vizier echter niet op scherp staan en vond in voorstopper Jelmer Nomen een grote sta-in-de-weg. De verdediger werkte menige bal uit het strafschopgebied.

Spirit had het duel aan de overzijde kunnen beslissen, maar behield in enkele man meer-situaties het overzicht niet of vond de keeper op zijn weg. Zierts raakte uit een fraaie vrije trap bovendien de lat. Pernis bleef het met hoge voorzetten proberen, maar daarmee wist de ploeg Haasnoot niet te verontrusten. Spirit boekte aldus een zeer belangrijke overwinning. Op wilskracht en met een hoop werklust werden drie punten uit het vuur gesleept