Spirit in slotminuut gelijk tegen Brielle

Sport 28 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Spirit hield aan de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde Brielle een punt over. René Groen bezorgde de Ouderkerkers in de slotminuut vanaf de penaltystip het dikverdiende 1-1 gelijkspel.

In de behoudende eerste helft gaf Spirit nagenoeg niets weg. Echt grote kansen wist de ploeg van trainer Patrick van Loo echter ook niet te creëren. Spirit werd met name uit standaardsituaties gevaarlijk. Zo zeilde een vrije trap van Bjorn Zierts rakelings over en waren Sander Kalkman en Mark van Dam gevaarlijk na hoekschoppen van diezelfde Zierts. De defensie van Spirit stond goed in de eerste helft. De behendige buitenspelers zaten in de tang bij de sterk spelende Sander Kalkman en Sebastiaan Snoei.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld van twee ploegen die elkaar in evenwicht hielden. Brielle vond het eerste een gaatje in de defensie van Spirit. Via een combinatie door het hart van de verdediging verscheen de linksback van Brielle oog in oog met keeper Bastiaan Haasnoot die geen antwoord had op het schot in de korte hoek van de vleugelverdediger: 0-1. Spirit zette de knop snel om na deze tegenslag en ging op jacht naar de gelijkmaker. Maarten Tissink was het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal spatte uiteen op de lat en in de rebound ontbrak het hem aan rust. Zijn schot miste richting en werd door de Brielse doelman uit het doel geranseld.

Spirit bleef geloven in een goed resultaat en met supersub Berry de Jong begon het aan een slotoffensief. Dat werd beloond in de laatste minuut van de wedstrijd. Kevin van Vliet werd neergehaald in het strafschopgebied en het was Groen die de toegekende strafschop verzilverde: 1-1. Door het punt steeg Spirit een plaats op de ranglijst.

• Wethouder Ria Boere tekent prestatieafspraken met vertegenwoordigers van woningcorporaties en huurdersverenigingen.
Prestatieafspraken: 'Meer en betere sociale huurwoningen' Nieuws 2 uur geleden
• De onthulling van het herdenkingsbord.
Burgemeester onthult herdenkingsbord oorlogsslachtoffers Schoonhoven Nieuws 15 uur geleden
(Tijdelijke) opvang 20 statushouders in Hotel De Witte Brug Lekkerkerk Nieuws 16 uur geleden