Afbeelding

Kelvin van den Dool blijft aan de leiding in wintercompetitie

Sport 31 keer gelezen

GIESSENBURG • De derde wedstrijd van de regionale cyclocross- en MTB-wintercompetitie is zaterdag in Giessenburg gewonnen door Nils van Kooij. Kelvin van den Dool blijft leiden in het algemeen klassement.

In Giessenburg stonden weer meer deelnemers aan de start. In de A-klasse (licentiehouders) domineerden districtskampioen Nils van Kooij uit Krimpen a/d IJssel, Jan Groeneveld (Sleeuwijk), Frans Viveen (Woudrichem), Johan van den Dool (Noordeloos), Kelvin van den Dool (Noordeloos), Jarno van Krimpen (Groot-Ammers) en Wilfred van Hof (Hardinxveld) de koers. Van Kooij won, voor de jonge Kelvin van den Dool, die wel het klassement blijft aanvoeren.

Oponthoud

In de B-klasse (recreanten) een lang lint van maar liefst 138 (!) renners. Het zorgde na een valpartij voor een flink oponthoud bij de smalle eerste doorgang door een bossage. Erik van Gelder (Gorinchem) heeft de smaak te pakken en herhaalde zijn zege van Tienhoven. Ludie van Loon (Werkendam) moest genoegen nemen met de tweede plaats en Jan Mets (Woudrichem) liet met zijn derde plek zien het mountainbiken nog niet verleerd te zijn.

De ervaren Riika Kelja (Gorinchem) zegevierde bij de dames, voor Wilma Korevaar (Groot-Ammers) en Karin van Wingerden (Meerkerk).

In de jeugdklassen waren de overwinningen voor: Jelmer Bos (Giessenburg), Sam Stolk (Nieuwendijk) en Rens Tulner (Lexmond).

Kijk voor de volledige uitslagen en klassementen op:

www.janvanarckel.nl/wintercompetitie

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden