Gedenkwaardige set voor meiden Voleco

Sport 43 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Een setwinst van 25-0. Het gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt lees je het terug in de krant of op de website van de Nederlandse Volleybal Bond of in de krant. Afgelopen zaterdag gebeurde het bij meisjes C1 van Voleco.

Mika Pierik begon met serveren en deed dat zo goed, dat er al gauw een score van 5-0 op de borden stond. Na een time out van tegenstander Volley2B ging Mika door waarmee ze was begonnen: goed serveren.

De services die niet direct scoorden, werden door de rest van het team goed verdedigd en uit de opgebouwde aanval wisten de Voleco-meiden te scoren. Op 12-0 vroeg de coach van Volley2B opnieuw een time out aan.

Gedreven en geconcentreerd speelde Voleco verder. De ene na de andere service vloog over het net. Bij 20-0 steeg de spanning, maar het leek Mika niet te deren. Rustig verder serverend stond er een binnen een kwartier 25-0 op het scorebord.

Bowlen

Met een enorme vreugde-explosie vierde het team de unieke setwinst. Leuke bijkomstigheid was dat trainer/coach Steven Bijlsma zijn team aan het begin van het seizoen bowlen en een etentje in het vooruitzicht had gesteld als zij ooit een set met 25-0 zouden winnen. In zijn 15-jarige trainerscarriere was dat namelijk nog nooit voorgekomen.

De wedstrijd eindigde overigens in een 4-0 overwinning voor Voleco. Binnenkort zullen de meiden van C1 zich laten zien op de bowlingbaan. Een beloning voor tien perfect gegooide frames zit er deze keer niet in, maar na afloop mogen zij wel de buikjes rond eten bij McDonalds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden